0
Valve'den yapılan duyuru gerçekten ilgi çekiciydi. Steam oyunlarını bundan sonra istediklerinizle paylaşabileceksiniz. Valve buna “Family Sharing” dedi ve beta kayıtlarını almaya başladı. Valve, Steam'de bu sistemi bir süre deneyecek ve denemeye katılmak isteyen oyuncularını arıyor.

Steam oyun paylaşımı sistemini biraz açıklayalım. Kişiler Steam kütüphanelerini 10 farklı bilgisayarla, kişiyle paylaşabilecekler. Siz oyun kütüphanenizi belirlenen güvenli yolla paylaştığınızda bütün oyunlarınız paylaştığınız yakınınız tarafından oynanabilir olacak. Aynı şekilde sizinle paylaşılan kütüphanelere erişiminiz olacak ve oyun sıkıntısı çekmeyeceksiniz. Paylaşım sonrası kütüphanedeki oyunu Steam üzerinden bilgisayarınıza indirip oynayabileceksiniz.


Valve'den konuyla ilgili bir kaç açıklama da geldi. Bazı DLC ve bazı oyunlar bu sistemin dışında kalabilir. Aynı şekilde paylaşımın tamamen güvenli olacağınında altını çizen Valve, oyunlarınızı paylaştığınız kişi kütüphanenizden başka bilgiye erişemeyecek. Sadece oyunlarınızı görecek, oyunları Steam üzerinden kendi bilgisayarına indirip oynayabilecek. Bunun yanında işin en kötü tarafı ise şu. Aynı kütüphanede sadece bir kişi oyun oynayabilecek. Eğer siz şu an Steam üzerinden oyun oynuyorsanız, paylaştığınız kişinin o kütüphaneye ait oyunlardan oynamasına imkan yok. Detaylı bilgi için StemaSharing sayfasınız ziyaret edebilirsiniz.



İlgili – Steam

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top