0
Bilgisayara format attınız ve nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Bilgisayara temiz bir format attıysanız, ve kullandığınız programların setuplarını bir yere yedeklemediyseniz, biraz sıkıntılı bir zaman dilimi geçireceksiniz. Uzun süre kullandığını bilgisayarınızın bomboş olduğunu göreceksiniz. İlk olarak tavsiyemiz hangi programları kullanıyorsanız setuplarını yedek almanız. Ya da isimlerini bir yere yazın unutmayın. Teknik olarak ise bilgisayarınızın tam olarak işlevsel bir şekilde kullanılması için şu programlar mutlaka gereklidir.



winrar logo

Winrar

Her bilgisayarın olmazsa olmaz arşivleme ve arşiv açma programıdır. İnternet üzerinde bir çok dosya arşivlenmiş şekilde bulunduğu için sıkıntı çekebilirsiniz. Bu program sayesinde hepsini açabileceksiniz.




SlimDriver


Eğer bilgisayarınızın CD okuyucusu varsa ilk iş olarak elbette Driverlarınızı yüklemeniz gerekiyor. Yoksa ne internete bağlanabilirsiniz. Nede donanımlarınız doğru düzgün çalışır. CD sürücü yoksa bilgisayarla birlikte gelen driver Cdsinin içindeki dosyaları flash belleğe atabilirsiniz. Elinizde CD yoksa o zaman SlimDriver var. Fakat burda küçük bir mantık hatası var. bilgisayarınıza format attığınızda eğer elinizde hiç bir driverınız daha doğrusu ağ adaptörü için driverınız yoksa indternete bağlanmanız mümkün değil. Bunun için format atmadan önce mutlaka “Ağ Adaptörü Sürücüleri” linkini kontrol edip size uygun olanı indirin. Daha sonra SlimDriver herşeyi halledecek. İnternete bağlanmanız yeter. Size gerekli olan Driverların bütün güncel sürümlerini bulabilirsiniz.




avg logo

AVG Free


Bilgisayara format sonrası ilk yapmanız gereken şeylerden bir diğeri, güvenlik yazılımı. Biz size çeşitli testlerden yüksek puan alan AVG'nin ücretsiz versiyonunu tavsiye ediyoruz. Gayet başarılı bir antivirüs programıdır. Hafif ve hızlı. Bilgisayarınızı kasmaz. Sessiz sedasız çalışır. Tehlikeli durumlarda ön plana çıkar.




chrome logo

Chrome


Format sonrası bilgisayarınızda ön tanımlı olarak Internet Explorer bulunur. Muhtemelen eski sürümleridir. Eğer IE kullanıcısıysanız onu güncelleştirmeniz ve bu kısmı atlamanız yeterli. Eğer tarayıcı arayışlarındaysanız Chrome ise şiddetle tavsiye edeceğimiz, hem güvenli hem de hızlı bir tarayıcı. Dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcısınında Chrome olduğunu söylemek belki size bir fikir verir. Browser İstatistikleri...



thunderbird logo Mozilla ThunderBird


Sıklıkla E-posta kullananlar ve birden fazla e-posta adresine sahip olanlar. Daha önce Mozilla'nın
Thunderbird programını denemediyseniz çok şey kaçırmışsınız. E-postalarını sıklıkla kontrol edenler için biçilmiş kaftan...




Bunlar temel PC gereksinimlerinizi giderebilecek düzeyde programlar. Bundan sonrası biraz özele giriyor. Ama biz yinede bir başka yazımızda kategori kategori ayırarak ve alternatifleriyle birlikte hangi işlemleriniz için hangi programları kullanmalısınız, hepsini belirteceğiz, tanıtımını yapacağız.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top