0
Tanıtımıyla birlikte, diğer şirketler ve Apple fanları tarafından oldukça eleştiri toplayan iPhone 5C modeli, herşeye rağmen kendi kullanıcı grubunu yaratmış görünüyor. Bazı eleştiriler ise fiyat konusunda geldi. Uzun zamandır ucuz iPhone diye tanıtımı yapılan ve internet ortamında konuşulan iPhone 5C'nin o kadarda ucuz olmadığı söyleniyor.

Apple iPPhone 5C gerçekten ucuz mu?

Bu konuya değinmek için hemen ön sipariş sayfasına girip Apple iPhone 5C'nin fiyatlarını kontrol ediyoruz. Kontratlı şekilde aldığınız zaman;

16Gb – 99$
32Gb – 199$

şeklinde bir fiyat belirlemişler. SIM Free denilen, kilitsiz iPhone 5C almaya kalkıştığınızda;

16Gb – 549$
32Gb – 649$

gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor. Elbette ülkemiz için tercih edilmesi gereken kilitsiz olanları. Görüldüğü üzere telefonun pekte ucuz olduuğu söylenemez. Malzeme kalitesi düşmesine rağmen iPhone 5C pahalı görünüyor. Bunun amerika fiyatı olduğunu da unutmamak lazım. Ülkemizde satışa başladığında fiyatlar çok farklı olabilir. Fiyatına daha iyi karar vermek için bir de özelliklerine bakalım.

iPhone 5C

Apple iPhone 5C Özellikleri

Apple iPhone 5C'de A6 işlemci bulunuyor. Bununla birlikte 8MP kamera, tıpkı iPhone 5'te olduğu gibi iPhone 5C'ye de eklenmiş. Ayrıca kamerada iSight özelliğinin bulunduğunu da belirtelim. 4” retina ekran görüntü kalitesi için yeterli. Apple, iPhone 5C'nin wireless bağlantısı için UltraFast ifadesine yer vermiş. Ayrıca iPhone 5'in renkli ve şaşırtıcı bir hali şeklinde lanse etmiş. Apple iPhone 5C, IOS 7 işletim sistemi ile bizlerle buluşacak. Bu açıdan popülerliği daha da artabilir. Son olarak söylenmesi gereken rengarenk oluşu. Diğer iPhone modellerinden iPhone 5C'yi ayıran en önemli özelliklerden biri bu.

iPhone 5C

Apple iPhone 5C renk seçenekleri

Apple'ın bu son modellerinden biri olan iPhone 5C'yi almaya karar verirseniz, şu renklar arasından birini seçmek zorunda kalacaksınız; beyaz, kırmızı, sarı, mavi, yeşil... Apple, iPhone 5C'nin bu özelliği nedeniyle, özellikle Nokia tarafından çok eleştirildi. Çünkü Nokia'nın hali hazırda bu tarz renk seçeneklerine sahip bir kaç modeli bulunuyor.

iPhone 5C

Apple iPhone 5C kutu içeriği

Peki en az, 549$ gibi bir para ödediğiniz ve saldığınız Apple iPhone 5C'nin kutusundan neler çıkacak. IOS 7 işletim sistemli bir Apple iPhone 5C, Apple'ın earpod dediği mikrofonlu kulaklığı, USB kablosu ve şarj cihazı. Burda şu detayı vermek istiyoruz ki maalesef her telefon, kutu içeriğine kulaklık eklemiyor; ama yine de kutuda çokta değerli Bir şey olduğu söylenemez.

iPhone 5C

Apple iPhone 5C ve iPhone 5 karşılaştırması

Apple'ın yaptığı açıklamada iPhone 5'in şaşırtıcı ve renkli hali denilern iPhone 5C'nin özelliklerine baktık. Şimdi bu iki telefonun özelliklerini karşılaştıralım ve hangisini alacağınıza daha kolay karar verebilirsiniz.

Apple iPhone 5C için iPhone 5'in daha kaba hali diyebilirsiniz. Çünkü iPhone 5'in üstün yönlerine baktığınız zaman iPhone 5C'den;
  • Daha küçük %17 daha az yer kaplıyor
  • Daha ince %16 daha ince
  • Daha hafif %15 daha hafif

olduğunu görüyorsunuz. Apple iPhone 5'in 5C'den daha fazla depolama alanına sahip. Bununla birlikte kasa olarak iPhone 5'den daha sağlam olduğunuda söylemek gerek. İPhone 5C plastik kasaya sahip.

Apple iPhone 5C'nin iPhone 5'ten üstün yönlerine baktığımız zaman, enerjinin ön plana çıktığını görüyoruz.

  • Daha fazla bekleme süresi %11 daha fazla bekleme süresi
  • Daha fazla konuşma süresi %25 daha fazla konuşma süresi
Bu özelliklerle birlikte iPhone 5C'nin daha güçlü bir işlemciye sahip olduğunu görüyoruz. %8 daha hızlı bir işlemciyle karşımıza çıkıyor. Bunun yanında kullanılabilir renkleri, insanların en çok ilgisini çeken durumlardan bazıları.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top