0
Oyun severleri ilgilendirecek önemli bir bilgiyi paylaşmak istiyoruz. Golden Joystick Awards 2013 yani Altın Joystick Ödülleri 2013'e katılmak isteyebilirsiniz. Eğer bu yazıyı okuyorsanız bir oyun seversiniz demektir. Oynadığınız oyuna ya da çok beğendiğiniz bir oyuna oy vermek ister misiniz? “Computerandvideogames” isimli sitede katılacağınız oylama ile 2013'ün Altın Joystick ödülünü kazanan oyunu belirleyebilirsiniz.


Golden Joystick Awards 2013 Kategorileri
Best Newcomer
Best Online Game
Best Indie Game
Best Handheld Game
Best Storytelling
Best Multiplayer
Best Mobile Game
Best Visual Desing
Best Platform
Best Moment
Innovation Of The Year
Studio Of The Year
Youtube Gamer
Most Wanted
Game Of The Year


Yukarıda tabloda verdiğimiz 15 kategoride yapılacak oylama sonucu ödüller sahiplerini bulacak. Herkesin bir tarzı olduğundan elbette bir çok oyunun çok çekişmeli bir oy verme sürecinden geçeceğini tahmin edebiliyoruz. Fakat Online Game kısmını biraz açsalardı çok daha iyi olurdu diye düşünüyoruz. O zamanda seçenek sıkıntısı olabilirdi diye bu düşüncemizden de vazgeçiyoruz. Şimdi biraz detayları verelim...

Özellikle Best Online Game kategorisinde Guild Wars 2, World Of Warccraft, Defiance, Eve Online, Dota 2 ve LoL gibi çok önemli oyunlar yer alıyor. En çok çekişmenin yaşanacağı kategorilerden biri olacağını düşünüyorum. Elbette Final Fantasy XIV: A Realm Reborn ve Rift'i unutmamak lazım. Game Of The Year kategorisinde ise bu kategorilerden derlemeler ve geçtiğimiz yılın çok değerli oyunları yer alıyor. Most Wanted kategorisinde en çok beklenen oyun ve diğer oyun dünyasıyla ilgili gelişmelere yer verilmiş. Titan Fall, COD: Ghost, Xbox One, PS4, The Elder Scrolls Online ve Battlefield 4 en çok beklenenler arasında yer alan bazı oyun ve konsollar. En çok ilgi çeken kategori ise bence Youtube Gamer... Bu kategori bizce oyun videoları çekip Youtube kanalında yayınlayanları destekleyecektir. Bu kategoride, bağırıp çağırıp özellikle oyun yapımcılarına ve dağıtımcılarına kızan Francis var. Kategorisinde birinci olması işten bile sayılmaz. Diğer en önemli kategoriden biri Best Platform. Bu kategoride Steam, Android ve IOS App Store, ve diğer konsolların platformları yayınlanıyor.


31.'si düzenlenen Golden Joystick Awards 2013 oyun tarihinin en eski ödüllerinden biri olması açısından da bizim için çok değerli. Oylamaya katılan oyunlar 25 Ağustos 2012 ile Eylül 2013 tarihleri arasında yayınlandılar. Mutlaka sizinde içinde oynadığınız Ya da beğendiğiniz oyunlar vardır.


İngilizce bir site ve bu konuda yazdıma ihtiyaç duyanlara biraz açıklama yapmak istiyoruz. http://www.computerandvideogames.com/joystick/homepage.php Adresine girdiğiniz zaman kısa bir bilgilendirme ve kategorileri göreceksiniz. Her kategoride bir oy hakkınız var. Toplamda 15 oy kullanacaksınız. Sayfanın solunda bulunuyor. Görselimizde gördüğünüz gibi. Eğer hangisine oy vereceğinizi seçemediyseniz ya da oyunlar arasında kararsız kaldıysanız veya oyun hakkında herhangi bir bilgiye sahip değilseniz oyunun oy verme sayfasında oyun hakkında kısa bir bilgi ve Trailer'da veriliyor. İzleyip karar vermek isteyebilirsiniz. Oy verme işlemini bitirdiğiniz zaman, kategori menüsünün altında “Submit Your Votes” butonuna tıklayıp oylarınızı kaydettiriyorsunuz. Kategorilerin yanında bulunan tik işareti o kategoride oy kullandığınız anlamına geliyor. Submin Your Votes demeden önce oyunuzda değişiklik yapabilirsiniz.

Sitede yer alan “Vote now and let us know what you loved from this great year of games - you could also win an iPad mini!” açıklamasınıda vermeden geçmeyelim dedik. Oylama sonucunda iPad Mini kazanma ihşansınız olacak. Oylama hakkında herhangi bir sorusu olan veya yardıma ihtiyacı olan yorumla bize ulaşabilir. İyi oyunlar...

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top