0
Son zamanlarda o kadar çok akıllı telefon piyasaya sürülür oldu ki insanlar, hangisinin gerçekten ihtiyaçlarını gidereceğini bilemez oldular. Telefon alırken mutlaka araştırın. Bu yazımızda Galaxy S4 mi almalısınız yoksa Xperia Z mi almalısınız, karar vermenizde yardımcı olacağız. İkisini iyi yönlerini ve birbirinden üstün yönlerini belirleyeceğiz ve karar vermenizi kolaylaştıracağız. Samsung'un amiral gemisi Galaxy S4 ile Sony'nin amiral gemisi Xperia Z özellikleri yazımızın devaımda...

galaxy s4

Galaxy S4'ün üstün özellikleri

Hafıza: Galaxy S4 64Gb'a kadar genişletme imkanı sunarken Xperia Z 32Gb'a kadar desteklemektedir. Daha fazla genişletme kapasitesi arayanların tercihi Galaxy S4 olmalıdır. Yine dahili depolama alanlarına baktığımızda Galaxy S4'ün 4 kat daha fazla depolama alanı sunduğunu söylemekte fayda var. 64Gb depolama kapasitesi sunan Galaxy S4'e karşı, Xperia Z 16Gb dahili hafıza sunuyor.

Boyut: Galaxy S4'ün boyut olarak daha iyi durumda olduğunu söylemek lazım. Ama fazla fark yok. Galaxy S4, Xperia Z'ye oranla en ve boy olarak bir kaç milimetre daha kısa. Kalınlık ise ikisinde de aynı. Ağırlık olarak ise Galaxy S4'ün Xperia Z'ye 14 gr fark attığını görüyoruz. Galaxy S4 130gr iken Xperia Z 146gr...

İşlemci: Galaxy S4'ün işlemcisinin daha güçlü olduğunu söylemekte fayda var. Ama yine çok fazla fark yok. Galaxy S4'ün Xperia Z'ye göre %7 daha hızlı bir işelmcisi var. Galaxy S4'te Exynos 5 Octa 5410 Quad-core 1.6 GHz Cortex-A15 & quad-core 1.2 GHz Cortex-A7 işlemci kullanılırken, Xperia Z'de Qualcomm APQ8064 Snapdragon Krait Quad-core 1500MHz kullanılmış.

Galaxy S4'ün genelde fiziksel olarak üstünlüğü bulunuyor. Bunun yanında hafıza olarak Xperia Z'ye göre çok fazla üstünlüğü mevcut. Şimdi geçelim Xperia Z'nin üstün özelliklerine...

xperia z

Xperia Z'nin üstün özellikleri

Veri Aktarımı: Xperia Z'nin Galaxy S4'e oranla 2 katı veri aktarım hızı mevcut. İnternet kullanan biriyseniz bu özelliği mutlaka dikkate alın. Xperia Z'de LTE 100Mbps özelliği varken, Galaxy S4 HSDPA 42 Mbps destekliyor...

Ekran: Xperia Z'de Dragontrail Glass ekran kullanılırken Galaxy S4'te Gorilla Glass 3 kullanılıyor. İkisininde sağlam olduğu kesin ama Xperia Z'deki Dragontrail Glass daha güçlü ve daha ince. Bu nedenle çizilmeye ve kırılmaya daha dayanıklı.

Radyo: Çok fazla insanın kullanmadığı bir özellik olsada bazıları hala önem veriyor. Xperia Z'de radyo olmasına rağmen Galaxy S4'te yok.

Batarya: Xperia Z 3G'de daha uzun kullanım süresi sunuyor. Bataryası daha dayanıklı. Aradki fark tam %43. Rakamları verecek olursak; Xperia Z 3G'de 530 saate kadar bekleme süresi sunuyor, Galaxy S4 ise aynı koşullarda 370 saatte kalıyor.

Xperia Z'nin teknik olarak kısmen daha detaylı ve gelişmiş olduğunu söylemekte fayda var. Hemen fiyat konusunda da bilgilendirme yapalım.

Galaxy S4 internette en düşük fiyat ortalama 1510 lira iken Xperia Z'nin en düşük fiyatı ortalama 1430 lira olarak karşımıza çıkıyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top