0
Facebook reklamları hem sayfalar için hem de siteler için gerçekleştirilebiliyor. Hazırladığınız bir etkinlik için bile Facebook reklamlarını kullanabiliyorsunuz. Bununla beraber hazırladığınız bir postu, ön plana çıkartıp reklamınızı yapabiliyorsunuz. Facebook reklam stratejilerini geliştirmeye ve reklam çeşitliliğini arttırmaya başladı; fakat çok büyük hatalarında meydana geldiğini söylemekte fayda var.

geçtiğimiz günlerde Facebook'a dava açan kullanıcıların, fotoğraflarının kullanılması nedeniyle mahkeme tarafından haklı bulunması ve Facebook'un bu kişilere para ödemesi bizim için önemli bir örnek tekil ediyor. Sizinde fotoğrafınız bir yerlerde reklam amaçlı kullanılıyor olabilir. 17 yaşındaki Rehtaeh Parsons adındaki kızın intihar etme hikayesini belkide duydunuz. Kanadalı buluşma, sohbet sitelerinin, Facebook reklamlarında bu kızın fotoğrafının kullanılması geçtiğimiz Nisan ayında kendisini asmasına sebep oldu. Kızın babasının yaptığı açıklama ise şu şekilde; “belkide bu en kötü reklam değil; ama benim görebileceğim en kötü reklam”

facebook

Rehtaeh Parsons'ın intiharından sonra uyapılan açıklamada, hem 17 yaşında olması nedeniyle hem de yaşanan bu kötü olay nedeniyle reklam kurallarının ihlal edildiği söyleniyor. Aileden ve Facebook kullanıcılarından böyle kötü bir olay yaşandığı için özür dileniyor. Sizinde fotoğraflarınızın Facebook reklamlarında kullanıldığına emin olabilirsiniz. Peki bunun için ne yapacaksınız?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top