0
Facebook, mobil uygulamasına yeni reklam modeli getiriyor. Uzun zamandır, otomatik video oynatma çalışmaları yapan Facebook, bunu bir reklam modeli haline getirmeye çalışıyor. Bu reklam modelini mobil uygulamasına da ekleyecek olan Facebook, mobile yaptığı yatırımları arttırıyor. Günümüzde mobil uygulamasıyla Facebook'a bağlanan insan sayısının çok olması ve her geçen gün bu sayının artmasıyla, Facebook'un reklam modelleri, Facebook Mobil üzerine yoğunlaştı.


İnternette yer alan bilgilere göre Facebook'un bu yeni gelir modelinin detayları şu şekilde; siz herhangi bir şeye tıklamadan video sessizce açılacak ve elbette videoya entegre reklam gösterilmeye başlanacak. Bu şekilde çok önemli bir reklam geliri elde etmeyi planlayan Facebook, insanların rahatsız olacağından çekinmiyor mu? Bilemiyoruz...


Facebook'ta yapılan açıklamaya göre otomatik olarak başlayacak videolar şunlar; kişisel Facebook hesapları ve onaylanmış sayfalar. Yukarıda videonun sessizce başlayacağını söylemiştik. Peki ses ne zaman gelmeye başlayacak? Facebook bu soruya, siz ona tıklayınca şeklinde cevap veriyor. Videonun reklam modeli ile ilgili olarakta, gelişme aşaamasında olduğunu ve ileriki zamanlarda sistemin tam olarak oturacağını söyleyen Facebook, bakalım insanları daha nasıl rahatsız edecek?

Geçtiğimiz günlerde yaşanan olaylara baktığımızda, çeşitli reklam modelleri nedeniyle mahkemelik olan Facebook, bildiğiniz gibi kendisini dava edenlere ödeme yapmak zorunda kaldı. Facebook reklamlarında fotoğrafları kullanılan kişiler, şirketi dava etti ve haklı bulundular. Facebook'un bir diğer reklam modeli ise, insanların fotoğraflarını kullanarak, onun arkadaşlarını reklamlara çekmek. Bu durum uzun zamandır tartışılmıştı. Bakalım Facebook'un videolarla ilgili değişikliğinden sonra insanlar nasıl tepki verecekler.



İlgili – Facebook

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top