0
mozilla thunderbird
Şu ana kadar görebileceğiniz en iyi ücretsiz e-posta istemcisidir. Mozilla tarafından geliştirildi. Açık kaynak kodlu bir programdır. Mozilla uzun zaman önce güncelleme desteğini kestiğini açıkladı. Fakat eklentilerle birlikte kullanıcılar tarafından geliştirilmeye devam ediyor. Türkçe dil desteğinin de olması onu ilk sıraya koymamıza neden oluyor.

Mozilla'nun Thunderbird programında istediğiniz kadar mail hesabı kullanabilirsiniz. Bunun yanında program eğer bir mail hesabı yoksa size iki farklı alternatiften mail hesabı da sunuyor. Mail adreslerinizi Thunderbird'e tanımlamakta çok kolay. Yapmanız gereken tek şey Mail adresinizi ve şifrenizi girmek. Bu aşamadan sonra program yapılandırmayı otomatik olarak gerçekleştiriyor.

Sohbet


Thunderbird'ün bir diğer önemli özelliği ise sohbet. Başta Facebook Chat ve Twitter olmak üzere bazı kanallar üzerinden sohbet etmenize imkan sunuyor. İşte tam liste; Facebook Chat, Google Talk, IRC, Twitter ve XMPP... Bu seçeneklerin içinden Facebook'u kısaca size anlatalım. Facebook'a bağlanmak için Facebook Kullanıcı adınızı ve şifrenizi kullanıyorsunuz. Ardından bir rumuz seçmenizi istiyor. Fakat rumuz sohbet esnasında devrede olmuyor. Bun dikkat edin. Yine sizin isminiz görünüyor. Fakat Thunderbird içinde o rumuzla sohbet ediyorsunuz. Facebook'taki çevrim içi ve çevrim dışı herkesi gösteriyor. Elbette bu iki grubu ayrı tutuyor. Siz hangisinin çevrim içi olduğunu görebiliyorsunuz. Sohbete başladığınız zaman da ayrı vir sekme açıp sohbet ettiğiniz kişileri ve konuşmalarınızı gösteriyor.

Thunderbird'ü daha fazla incelemek ve indirmek için sitesine gidin... http://www.mozilla.org/tr/thunderbird/

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top