0
Bimeks Electro World'ü satın alıyor. Türkiye'nin halka arz edilen ilk teknoloji firması Bimek, İngiliz şirketi Electro World'ü satın alan anlaşmayı izmaladı. Ardı ardına Türkiye'nin bir çok yerinde mağaza açan ve büyümeyi hızla sürdüren Bimeks, satın alma yoluna giderekte büyümeye devam edeceğini açıklmaıştı. Bunun en büyük örneğini Electro World'ü satın almalarıyla gördük.

bimeks electro world satin alma

Bimeks satın alma açıklaması

Bimeksten yapılan açıklamada; Electro World'ün satın alınmasının sebebi olarak “büyüme stratejileri ve geleceğe yönelik planlar” olarak gösterildi. Ayrıca Electro World'ün mağazalarının lokasyonlarınında çok iyi olduğu ve satın alma tamamlandığında Bimek ciro ve karlılığında sıçrama olacağı da açıklandı.

Bimek ve Electro World istatistiksel bilgiler

Bu iki dev mağaza zincirinden biraz bahsedecek olursak, Electro World'ün 22 şehrimizde mağazası bulunuyor. Toplamda 32 mağaza ile ülkemize hizmet veren şirket, İngiliz Dixons Retail plc şirketine ait. Bimeks ise toplam 81 mağazaya sahip. Bu satın almayla Bimek mağaza sayısında büyük bir artış olacak. Açıklanan rakamlara göre Bimek geçen sene 485 milyon lira ciro elde etmiş. Bu seneki rakamların daha yüksek olduğu bir gerçek.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top