0

Yeni iPhone ile birlikte yeni teknolojiler gün yüzüne çıktı; ama bu teknolojilerden özellikle parmak izi tanıma özelliği konusunda kişilerin endişeleri var. sosyal medya ortamında alaya alınan bu konu insanları cidden korkutmuş durumda. Parmak izi teknolojisiyle çalışan bir Mercedes'in kesik bir parmakla çalınması, dünyada böyle bir örnek olması insanları iPhone 5S konusunda tedirgin ediyor.

iphone 5s parmak izi teknolojisi

Apple, satışların zarar görmemesi için hemen durumla ilgili bir açıklama yaptı. Telefonunuzun asla kesik bir parmakla açılmayacağı söylenen açıklamada, kimsenin telefonunuzu çalması için parmağınıza ihtiaycı yok. Zaten telefon kesik bir parmakla çalışmaz açıklaması yapıldı. Umarız, hiç kimse, kesik bir parmakla iPhone 5S çalışıyor mu çalışmıyor mu denemek istemez.

Sosyal medyada büyük ilgi uyandıran bir diğer konu ise, insanların parmak izlerinin hükümetler için toplandığı yönünde. İddialara göre Apple'ın parmak izi tekolojisi, telefonu satın alan herkesin kimlik bilgileriyle birlikte parmak izlerini depolayıp, hükümetlere verebilecek ya da satabilecek.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top