0
Line, Google Play'de WhatsApp'tan sonra gelen, ücretsiz en popüler haberleşme uygulamalarından. O kadar uzun bir geçmişi olmasada ve WhatsApp kadar yaygın bir kullanıma sahip olmasada Android platformunda popülerliğini arttırmış görünüyor. Bildiğiniz gibi WhatsApp bir çok mobil işletim sisteminde kullanılabilen bir uygulama. Bakalım Line'ı bu kadar popüler yapan özellikler hangileri...

Ücretsiz haberleşme

WhatsApp'ın aksine Line ücretsiz. Diğer alternatifleri'de ücretsiz ama Line bir şekilde diğerlerine göre popülerliğini arttırmış.

Sesli arama

WhatsApp'ta olmayan en önemli özelliklerden biri sesli arama Line'da mevcut. Text mesajlarının yanında eklediğiniz kişilerle sesli arama yaparakta iletişime geçebilirsiniz. Line'ın Viber gibi rakiplerininde de bu özellik olması, onun popülerliğine köstek olmamış görünüyor. Hemen diğer özelliklerini verelim.

Görüntülü arama

işte Line'ı rakiplerinin bir adım önüne taşıyan en önemli özelliği; görüntülü arama... Viber sesli aramalara izin versede görüntülü arama yapamıyorsunuz. Görüntülü arama özelliği sayesinde Line, hem iş için hem de uzaktaki aile üyelerinizle hasret gidermek için çok kullanışlı.
line eglenceli iletisim

Hızlı ve eğlenceli iletişim

Line'da mesajlarınızın çabuk iletildiği ve size gelen mesajların hemen göründüğü söyleniyor. Elbette bu uygulamanın iddiaları, karar vermek size kalmış. Mesajlaşma özelliğinin renkli oluşu ise Android Line uygulamasını çok eğlenceli hale getiriyor. Renkli ve eğlenceli grafiklerle mesajlarınızı süsleyebilirsiniz. Bununla birlikte zaman tüneli özelliği sayesinde Line'da yaptığınız herşeyi görebilir ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Bilgisayarda kullanılabilir

Line'ı bilgisayarınıza kurabilir ve mobil cihazlarla iletişim kurabilirsiniz. Her yerden bağlantıda kalacaksınız. Bir çok haberleşme uygulamasının masaüstü sürümü yoktur. Line bu konuda rakiplerinden bir adım öne geçiyor.

Line'da oyun var
line oyun

Line uygulaması, ayrıca bir oyun platformu. Arkadaşlarınızla birlikte oyun oynayabilir ve değişik bir sosyal aktiviteye geçebilirsiniz. Bu özellikleriyle birlikte Line'ın bir mobil sosyal ağ olarak gösterebiliriz. Neredeyse herşeyi yapabildiğiniz uygulamanın Google Play'de popüler olması işten değil.

Güvenli haberleşme Line

Line, en önemli rakipleri WhatsApp ve Viber'in aksine telefon numarası değil, ID kullanır. Bir arkadaş eklemek istediğinizde onun ID'sini bilmeniz gerekiyor. Sizde biri sizi eklemek istediği zaman telefon numaranızı vermek zorunda değilsiniz. Size özel ID'nizi vererek dünya çapında Line kullanan herkesle iletişimde olabilirsiniz. Bizce en önemli özelliklerinden biri ID kullanması. Herkese telefon numarası vermek istemezsiniz. Bu arakadaş çevrenizin kısıtlanmasına ve belkide yeni insanlarla tanışmanıza engel olacaktır. Line ile bütün dünya ile tanışabilirsiniz.

line kullanılabilen platformlar

Line'ın bir diğer özelliğinden bahsedip tanıtıma son verelim. Line uygulaması Androidle sınırlı kalmayıp, bir çok işletim sistemiyle çalışıyor. Yukarda PC'ye uygun demiştik. Onun dışında tam lise görselimizde var birde buraya yazalım; Windows, Windows 8, Mac OS X, iPhone, Android, Windows Phone, Blackberry, Nokia Asha... Yakın zaman içinde gerekli güncelleştirmeleri yaptığı ve günümüz standarlarını devam ettirdiği taktirde WhatsApp'ın önüne geçmesi çok kolay bir uygulama... herşey ilgili linkimizde...

İlgili – Line

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top