0
Yakın zamanda kullanılabilir durumda olacak güncelleme sayesinde artık mobil Facebook'ta da durum
güncellemelerimizi ve yorumlarımızı düzenleyebileceğiz. Facebook'un Web uygulamasında böyle bir seçenek mevcutken, maalesef mobil uygulamalarında yok. Yapılan duyuruya göre bir güncelleme ile ilk olarak Android için daha sonra da IOS için Facebook mobil uygulamasına, durum paylaşımlarını düzenleme seçeneğini ekleyecek.

Facebook, düzenleme özelliği

Özellikle mobil platformda bu özelliğin olmaması bizi gerçekten sıkıntıya sokuyordu. Yanlış yazarak yayınladığımız paylaşımlarımızda düzenleme seçeneğinin olmaması, onu silip baştan yazmamaza neden oluyordu. Hem zaman kaybı hem de beğeni kaybı olarak görülen bu durum insanların cidden sıkıntıya sokuyordu.

Facebook, mobil platformda düzenleme özelliğini kullanmada neden geç kaldı?

Facebook'tan yapılan açıklama, böyle bir uygulamada geç kalınmasının önemli bir sebebi var. insanların bu durumu yanlış yönde kullanabilecek olmaları. Örneğin bir sayfada veya bir arkadaşınızın zaman tünelinde yapılan bir paylaşımı beğendiniz hatta yorum yaptınız. İçerik popüler olduktan sonra eğer kişi kötü niyetliyse içeriği istediği gibi düzenleyebilir ve sizin aslında beğenmeyeceğiniz bir şeyi, beğenmişsiniz gibi gösterebilir. Bu hukiki sorunlara bile yol açabilir. Facebook bu durumun önüne geçmek için çeşitli yenilikler yapacak.

facebook mobil düzenleme özelliği

Facebook, düzenleme geçmişi...

Facebook, mobil ortamda durum güncellemelerinizi ve yorumlarınızı değiştirmenize izin verecek; ama herkesin neyi değiştirdiğinizi ve niye değiştirdiğinizi görmesini sağlayacak. Değiştirme geçmişiniz insanlara açık olacak. Yani o güncelleme ile ilgili bütün yazılanlar orda görülecek.

Facebook haberleriyle karşınızda olacağız.

İlgili - Engadget

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top