0
Bilgi Teknolojileri Kurumu uyardı; Açık hatlara dikkat edin. Açık hat nedir? Açık hat sizin üstünüze olan ama kullanmadığınız GSM hattıdır. Sizin kimliğinizle alınmış ama başkası tarafından kullanılıyor. Bu tür hatlara açık aht deniyor. BTK yaptığı açıklamada bu tür hatların kişiyi uzun vadede mağdur edebileceğini vurguladı. Hattınız ön ödemeli olsa bile yasa dışı bir görüşme olması halinde sizi suçlu bulacaklar uyarısı yapan BTK kullanıcıların üzerine açık hat olup olmadıkları konusunda emin olmaları gerektiğini söyledi.

BTK Başkanı Tayfun Acarer kişilerin üzerlerine hat olup olmadığını kolay bir şekilde kontrol edebileceklerini vurguladı.1 Ekim 2012 tarihinde yaptıkları bir düzenleme ile kişilerin BTK web sitesi üzerinden TC kimlik numaraları ile üzerlerinde bulunan hatları sorgulayabildiklerini anlattı. Eğer böyle bir hattınız varsa hemen kullanıcıya devredin ya da operatörden iptal talebinde bulunun.

Tayfun Acarer yaptığı açıklamada cep telefonuna gelen reklam mesajlarından da bahsetti. Tam olarak bu tür mesajları engellemenin hukuki bir yolu yok; fakat yapacakları düzenleme ile kişiler hangi mesajları almak istemediklerini operatöre bildirip engelleyebilecekler.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top