0
İnternet Explorer dünyada kime sorarsanız sorun en son kullanılan tarayıcı olmaktan kaçamaz. Ancak siz ille de İnternet Explorer kullanacağım derseniz size onun hızlandırma yöntemini anlatacağız. 


İnternet Explorer’ın hızlanacağına her ne kadar pek inanmasak da bizim size anlatacağımız yöntemler işe yarıyor. 

İlk yöntem “eklentileri kaldırma” 

Bu yöntem her tarayıcıda işe yarar. Eminim İnternet Explorer tarayıcınızda da işe yarayacaktır. Eklentiler tarayıcınızı ekstra RAM yenmesini harcar. Bu da yavaşlamasına neden olur. Eklentileri kaldırırsanız bilgisayarınız da rahatlar, tarayıcınız da. En azından gereksiz eklentileri kaldırın. 

İkinci yöntem “geçmişi silme” 

Her tarayıcı gibi İnternet Explorer da geçmişi kaydeder. Geçmişi kaydetmek tarayıcının sırtına ekstra yük demektir. Sık sık, çoğaltmadan geçmişi temizleyin. Ön bellek, çerezler gibi tarayıcı yüklerini de temizlerseniz iyi olur. Bu iş için programlar mevcuttur. En çok kullanılanı da CCleaner programıdır. Otomatik olarak tüm tarayıcıların ön belleğini, geçmişini temizler. 

Üçüncü yöntem “en güncel sürümü kullanmak” 

İnternet Explorer tarayıcısı diğer tarayıcılar gibi sık sık güncellenmese de yolda bir defa ya da iki defa güncelleniyor. Siz en güncel sürümü kullanacaksınız. Örneğin şu an İnternet Explorer 10 final sürümü olarak kullanılıyor. Tabi 11’i de isterseniz kullanabilirsiniz. Deneme sürümü şu an yayında. Zaten Windows 8 kullanıyorsanız 8.1 güncellemesine geçtiğiniz zaman orada karşınıza İnternet Explorer 11 çıkacaktır. Windows 7 için de İE 11’i indirebilirsiniz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top