0
Android ve IOS işletim sistemleri uygulamalarından biri olan İnstafram uygulamasına son geen özelliklerden biri olan video çekme özelliğini eminiz çok sevmişsinizdir. Uygulama içinden videonuzu çekiyor ve kolayca paylaşabiliyorsunuz. Ancak bu videoları sessiz bir şekilde paylaşmak isterseniz ne yapacaksınız? 


Videolarda ses çıkmasın, kayıt esnasında görüntü kaydolsun, ama ses kaydolmasın derseniz bunun için neler yapabilirsiniz? Aslına bakarsanız İnstagram’da normal şartlarla sesi kısmanın bir yolu yok. Ses mutlaka kaydoluyor, ama telefonunuz root edilmişse ya da Jailbreak yapıldıysa o zaman çeşitli uygulamalar yoluyla mikrofonu kapatabilir ve sessiz videolar çekebilirsiniz, ama orijinal bir işletim sistemi kullanıyorsanız bu uygulamalardan size fayda yok. Ama yine de bir yol var. 


Android ya da IOS telefonunuzda İnstagram’da video çekerken ses kaydını önlemek için telefonunuza uygun eski bir kulaklık bulun. Ama mikrofon özelliği olsun. Kulaklığı telefonunuza takacaksınız. Ancak ucundan keseceksiniz. Ses kayıt etmek imkanı olmayacak. Çünkü siz kesmiş olacaksınız. Bu şekilde ister İnstagram’da isterseniz de normal uygulamanızla video çekebilirsiniz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top