1
Windows işletim sistemine Vista’dan itibaren katılan ve Windows 8’e kadar tüm işletim sistemlerinde bulunan hız testi puanları özelliği Windows 8.1’de yok. 

performans testi puanı kaldırıldı

Bilgisayarınızda performansa çok önem veren biriyseniz bu eksik sizi çok üzebilir. Hız testi puanları özelliği bilgisayarınızın çeşitli donanımlarının performansına bakarak onlara puan veriyordu. Bu şekilde siz de donanımlar hakkında çeşitli bilgilere sahip olabiliyordunuz. Bu puanlara bakarak belki de performans sorunlarınızı ya da bunun yanında performansla ilgili çeşitli sorunlarını çözebiliyordunuz. Ancak Windows 8.1’e geçtiyseniz ya da geçecekseniz o zaman bu özellikten faydalanamayacaksınız. 

Microsoft sanırım bu özelliğin gereksiz olduğunu düşünüyor. Windows RT’de başından beri zaten bu özellik yoktu, ancak Windows 8’de vardı. Bu nedenle Windows 8.1’den kaldırılması kötü oldu. Çünkü performans bir bilgisayar için önemlidir ve ne derece iyileştiği ya da ne derece kötüleştiği bilinmelidir. Keşke kaldırılmasaydı diyoruz, ancak Windows 8.1’in daha deneme sürümüne bakabiliyoruz. Final sürümüne baktığımızda hız testi puanı özelliğini tekrar göremeyeceğimizi kimse söyleyemez.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. windows 8.1 de performans testi yapmanız mümkündür..altta beyaz bayrak sağ tıklayıp işlem merkezini açın.bakım tıklayın,bakımı başlat var ona tıklayın.biraz uzun sürebilir pc nizin performansına göre...daha sonra başlatta bulunan oyunlar tıklayın win 7 deolduğu gibi sonuç çıkıyor.ama detay yok bulamadım.umarım yardımcı olmuşumdur.

    YanıtlaSil

 
tic
Top