0
Windows 8.1 başlat menüsüWindows 8’de başlat düğmesi olmamasından şikayet eden kullanıcılar Microsoft’a en sonunda bir başlat menüsü ekletti. Bu başlat menüsü istekleri karşıladı mı? 

Başlat düğmesinin işlevi malum yerlere ulaşmaktır. Bu yerleri acaba Windows 7’deki gibi mi göreceğiz, yoksa Windows 8’deki gibi bir metro ekranı ile mi karşılaşacağız? Asıl mesele budur. Eğer Windows 8.1’e eklenen başlat tuşu bizi yine metro ekranına götürecekse o zaman bu tuşun hiçbir anlamı yok. İnsanların Microsoft’tan istediği bir başlat tuşu ve bu tuşu kullanırken karşımıza Windows 7’deki gibi bir başlat menüsü çıkması. Eğer tuşa bastığımız zaman karşımıza yine metro ekranı gelirse o zaman bu tuş sadece bir görsel olarak eklenmiş demektir. Windows 8.1 ön izleme sürümünde gördükleriniz kesin değildir. Şu an geliştirilme aşamasında olan Windows 8.1 işlemleri tamamlanınca kullanıcılara sunulacak. Bakalım o zaman başlat tuşu bizi metro ekranına mı götürecek, yoksa Windows 7’deki gibi bir başlat menüsüne mi, bunu anlayacağız. 

İnsanların görüşlerine bakarsak büyük bir çoğunluk Windows 8.1’deki birçok özelliği seviyor, ancak başlat menüsü meselesinin çözülmesini istiyor. Yani Windows 7’deki gibi bir başlat menüsü istiyorlar. Metro ekranını kullanmak isteyen bir kitle de yok değil. Zaten Microsoft bu iki kitlenin de istediğini yapacak. Bu özellikler öznel olarak kullanıma sunulacak. İsteyen metro ekranını kullanacak, isteyen de diğer türlü bir başlat menüsünü etkinleştirecek.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top