0
YouTube kaset modu nedir? Bu kavram bir aralara çok konuşuldu. Ancak kimse ne demek olduğunu bilmiyor. Biz bu makalemizde YuoTube kaset modunun be olduğunu, nerelerde kullanıldığını anlatacağız. 

youtube kaset modu nedir

Özelliğin son zamanlarda çok konuşulduğuna bakmayın. Özellik pek de yeni sayılmaz. Yani yenilik içeren bir kavram değildir. Daha doğrusunu söylemek gerekirse eskiye götüren bir uygulama. 

YouTube bu özelliği ilk video kaydının 57. yılını kutlamak için uygulamaya koydu. İlk video kaydı nasıldır bilirsiniz. Videodan çizgiler geçer. Ses zar zor çıkartılır. Görüntü kalitesi çok kötüdür. Tabi o zamanlar bu bile bir mucizeydi. Bakmayın biz bu günün koşullarını göz önünde bulundurarak konuşuyoruz. İşte YouTube dailk video kaydının 57. yılının şerefine seçtiği bazı videolara kaset modu eklemiş. Kaset modunu etkinleştirdiğiniz anda video 57 yıl önceki haliyle gösteriliyor. Cızırtılı, bozuk görüntü ve çizgilerle. 

İşte YouTube’un kaset modu budur. Bu modu her videoda bulmak imkansızdır. Zaten bu modun her türlü videoya eklenmesi mantıksızdır. Bu nedenle sadece gösterimli olarak bir miktar videoya eklenmiştir. Ekran görüntüsünde de sizlere o videolardan bir tanesini örnek olarak sunduk. Bu şekilde sizlerde de bir görüntü oluşmuştur. Ayrıca aşağıdan kaset modunu nasıl etkinleştireceğiniz bir videoda gösterilmiştir.
Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top