0
Yapılan bir araştırmaya göre Japonya'da Facebook kullanım oranı azaldı. Japonların farklı sosyal paylaşım yöntemlerine baş vurduğu ortaya çıktı. Japonların ortak düşüncesi ise Facebook'ta belli başlı kişilerin paylaşım yaptığı ve Facebook'tan sıkılmaya başladıkları yönünde. 2012 sonunda 17.12 milyon Japon üyeye sahip olan Facebook şu sıralar 13.78 milyon üyeye gerilemiş durumda.

Araştırma sonuçlarına baktığımızda Japonların çoğunun Line isimli programı tercih ettiği görülüyor. Line'a üye Japon sayısı 40 milyonu geçmiş durumda. Japonya'da Facebook artık demode şeklinde yorumlanıyor. Buda daha önce yaptığımız haberlerle uyumlu görülüyor. 2008 yılından bu yana Japonya'da Facebook çok aktif bir şekilde kullnılıyordu. Bu durumun artmasında Japon şirketlerinin de Facebook'a ilgi göstermesinin etkisi yüksekti.


Facebook hakkında uzun süredir bu şekilde haberler çıkıp duruyor. Bizde Birkaç haber yapmıştık. “Gençler Cevapladı: Facebook Sıkıc"ı ve “Facebook Online Süreleri Düşüyor” şeklinde iki yazı yayınlamıştık. Son zamanlarda bu tür araştırma ve haberlerin artması Facebook'un çokta iyi bir durumda olmadığının işareti olabilir.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top