0
İPhone’da yine açık bulundu. Bundan önce de birçok açığı çıkan İPhone yine rezil oldu. O kadar pahalıya satılan bir cepte zerre açık olmaması lazım. Çünkü İPhone’a dökülen paralara birçok şey yapılabilir. Diğer telefonlarla aynı performansa sahip telefonlar üreten Apple acaba neden bu kadar pahalı satıyor? Bir de açık çıkıyor. 
iphone güvenlik

İPhone’da açık bulundu, ancak Android’i bu konuda övdüler. Tabi işin içinde bir de Windows Phone var. O İPhone’dan daha beter. Onu zaten ele almaya gerek olmadığını vurguladılar. Konu önemli. Güvenlik açığı. İphone’lar internete girmek için ağlara bağlandığı zaman bağlandığı ağ ciddi derecede tehlikede oluyor. IOS’larda Wİ-Fİ şifreleme teknolojisi var, ancak bu şifrelerin kırılması da pek zor değil. Bir saatten kısa bir sürede bu işi bilenler Wİ-Fİ şifrelemesini kırabilir. 
Wİ-Fi ağa girildiğinde korsan insaflıysa işiniz iyi. Yoksa bu tür olaylarda dosyalarınız, iletişiminizin dinlenmesi gibi tehlikelerle burun burunasınız. Ancak Android bu konuda daha başarılı. Ondaki şifreleme daha kuvvetli. Korsanlar tarafından genelde tercih edilmiyor. Kolay hedefler varken Android’e pek yöneleceklerini sanmıyorum. İPhone’un yanında Windows Phone işletim sistemini de ele aldılar. Bu işletim sisteminin diğerlerinden daha beter olduğu açıklandı. Bu işletim sistemi diğerlerine göre daha büyük tehlikede. 

Zamanla daha fazla açık bulunur. Eğer şirketler bu açıkları kapatmaya çalışmasalardı o zaman ne telefon, ne de bilgisayar kullanabilirdik. Dikkatli olun!

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top