2
Kısa zaman önce Firefox 21 ile tanışmıştık. Elbette eskisinden daha iyiydi, ancak istediğimiz iyiliğe tam anlamıyla ulaşamamıştı. Galiba bu sefer Firefox istediğimiz seviyede bir iyiliğe ulaştı. 

Tarihinin en ii tarayıcısını yayınladığı söylenen Firefox bu defaki tarayıcıya inanılmaz özellikler eklemiş. Mozilla, tarayıcısı Firefox’a WebRTC yani Web Gerçek Zamanlı İletişimi özelliğini eklemiş. Mozilla’nın WebRTC özelliği nedir? Firefox tarayıcısına eklenen bu WebRTC özelliği nedir ve nasıl kullanılır? 

Bu özellik farklı web tarayıcısı eklentilerine ihtiyaç duyan işlemleri o eklentiler olmadan yapabilecek. Zaten Mozilla uzun zamandır bu özelliği Firefox’a entegre etmek için uğraşıyordu. Sonunda Firefox 22’de bu özelliği tarayıcısına eklediğini duyurdu. 

Tarayıcı üzerinden görüntülü görüşme yapmak istediğinizde ya da bir oyun oynamak istediğinizde herhangi bir eklentiye gerek kalmadan Mozilla Firefox 22 ile işinizi görebilirsiniz. Mozilla bu özelliği ekleyerek diğer tarayıcıları bir adım geride bıraktı. Diğerlerini bilemem de Chrome bu atılımın altında kalmaz. 

Mozilla Firefox'u indirmek için tıklayınız

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. WEBRTC'yi 2011den bu yana geliştiren chrome zaten. Neyin kafasındasınız?

    YanıtlaSil
  2. Geliştirebilir. Ona bişey demiyoruz. Ancak Mozilla Firefox bu özelliği daha yeni tarayıcısına ekledi. Söylemek istediğmiz odur.

    YanıtlaSil

 
tic
Top