0
Bu dedikodularla birlikte sizde Apple’ın sektörü biraz geriden takip ettiğine inanmaya başlayacaksınız. Akıllı telefon piyasasında konuşulanlara göre Apple büyük ekranlı iPhone üretmeyi planlıyor. Önümüzdeki sene 4.7” ve 5.7” ekrana sahip iPhoneları piyasada görebiliriz.

Apple’ın piyasayı geriden takip ettiğini söyledik çünkü biraz ürünlerine ve çıkış zamanlarına baktığımız zaman sonuç ortada. İlk önce iPad  Mini’den başlayalım. Amazon’un Kindle Fire tabletinden sonra kaliteli; ama küçük ekranlı tablet piyasası adeta yeni bir sektör olarak karşımıza çıktı. Tam o sıralarda iPad’in Mini versiyonu dedikodulara konu oldu. Elbette dedikodular gerçekleşti. Ucuz tabletler piyasada kendine büyük yer edindikten sonra iPad Mini’de sektörden kendine pay almak için üretim hayatına başladı.

Bildiğiniz gibi Apple, tasarımından ve cihazlarının belli başlı özelliklerinden ödün vermeyen bir şirket. Bir değişiklik yaşanması gerektiği zaman bile çok büyük olaylar yaşanan şirkette, değişilikler ve yenilikler maalesef üst düzey yönetimin onayına takılabiliyor. En son olaylardan örnek verecek olursak, IOS 7’nin Apple standartlarına çok büyük değişiklikler getirdiğini söyleyebiliriz. Hala bu durumun yanlış olduğunu savunan yöneticiler de yok değil. Android piyasaya bomba gibi girdiği zaman Apple’ın işleride elbette eskisi gibi olmayacaktı. Şirket daha kişiselleştirilebilir cihazlar üretmeyi IOS 7 ile kabullendi diyebiliriz. Yani yine çok geç kaldı.

büyük ekranlı iphone 2014'te

Şimdi de haberimize onu olan büyük ekranlı iPhone dedikoduları var. Büyük ekranlı telefonlar çok uzun zamandır piyasadalar ve özellikle Samsung ile çok iyi gelişme gösteriyorlar. Galaxy Note’dan sonra Galaxy Mega serisiyle büyük ekranlı telefon üretimine hız veren Samsung başarıyı yakaladı. Peki Apple nerede kaldı? Dedikodulara bakacak olursak Apple’ın büyük ekranlı telefonları için daha bir sene kadar bekleyeceğiz. Kaynak yine tedarikçiler. Apple’ın tedarikçilerinden alınan bilgiler, şirketin büyük ekranlı telefonlarını önümüzdeki sene piyasaya sürebileceğini doğruluyor. Gelişmeleri takip ediyoruz. Sizde bizimle takip edin…

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top