0
Bilgisayarlar her gün yenileniyor. Her gün yeni bir donanım, yeni bir program ve yeni bir oyun çıkıyor. Bu yılın başında aldığımız bir bilgisayar her gün yenilenen teknoloji dünyasına nasıl ayak uydursun? Mecburen yeni bir bilgisayar almak zorunda kalıyoruz. Ancak maddi durumu el vermeyenler ne yapacak? Onlar da almak istiyorlar, ancak durum el vermeyince yapacak bir şey yok. Onlar için biz çözüm yollar ürettik. 

Bilgisayarlar her gün yenileniyor. Her gün yeni bir donanım, yeni bir program ve yeni bir oyun çıkıyor. Bu yılın başında aldığımız bir bilgisayar her gün yenilenen teknoloji dünyasına nasıl ayak uydursun? Mecburen yeni bir bilgisayar almak zorunda kalıyoruz. Ancak maddi durumu el vermeyenler ne yapacak? Onlar da almak istiyorlar, ancak durum el vermeyince yapacak bir şey yok. Onlar için biz çözüm yollar ürettik. Bilgisayarın kasmaması için neler yapabilirsiniz? Bir bilgisayarın kasma nedenlerinden ilki boyundan büyük programları ya da oyunları çalıştırmaya çalışmasıdır. Eğer bilgisayarınızın donanımı yeterli değilse sizi aşan programları kullanmayın. Bilgisayarın kasma nedenlerinden bir tanesi de ısınmasıdır. Sıcak havalarda bu daha çok olur. Eğer bilgisayarınız ısındıysa düzgün çalışmaz.  Eskisinden daha yavaş çalışır. Isınmaması için önlemler alın. Diz üstü ise soğutucu kullanın. Masa üstü ise vantilatörü kasaya tutun ya da klima çalıştırın.  Çok fazla işlem yapma da bilgisayarı kastıran sorunlardan bir tanesidir. Aynı anda RAM’inizin ve işlemcinizin boyunu aşacak çoklukta işlem yapmayın. Bilgisayarın yavaş çalışmasına karşın programlar kullanabilirsiniz. Güvendiğiniz programları kullanın. Bilgisayarı hızlandırayım derken hepsini hurdaya çevirmeyin. Araştırın ve o şekilde programlar kullanın.  Bilgisayarınızda kullanmadığınız programları tutmayın. Kaldırın.  Bilgisayarınızın ön belleğini programlar yardımı ile temizleyin. Size önerdiğimiz bu yollar bilgisayarınızı hızlandırmak için birebir yöntemlerdir. Deneyin ve bilgisayarınızı daha hızlı kullanın.

Bilgisayarın kasmaması için neler yapabilirsiniz? 
  • Bir bilgisayarın kasma nedenlerinden ilki boyundan büyük programları ya da oyunları çalıştırmaya çalışmasıdır. Eğer bilgisayarınızın donanımı yeterli değilse sizi aşan programları kullanmayın. 
  • Bilgisayarın kasma nedenlerinden bir tanesi de ısınmasıdır. Sıcak havalarda bu daha çok olur. Eğer bilgisayarınız ısındıysa düzgün çalışmaz. Eskisinden daha yavaş çalışır. Isınmaması için önlemler alın. Diz üstü ise soğutucu kullanın. Masa üstü ise vantilatörü kasaya tutun ya da klima çalıştırın. 
  • Çok fazla işlem yapma da bilgisayarı kastıran sorunlardan bir tanesidir. Aynı anda RAM’inizin ve işlemcinizin boyunu aşacak çoklukta işlem yapmayın. 
  • Bilgisayarın yavaş çalışmasına karşın programlar kullanabilirsiniz. Güvendiğiniz programları kullanın. Bilgisayarı hızlandırayım derken hepsini hurdaya çevirmeyin. Araştırın ve o şekilde programlar kullanın. 
  • Bilgisayarınızda kullanmadığınız programları tutmayın. Kaldırın. 
  • Bilgisayarınızın ön belleğini programlar yardımı ile temizleyin. 
Size önerdiğimiz bu yollar bilgisayarınızı hızlandırmak için birebir yöntemlerdir. Deneyin ve bilgisayarınızı daha hızlı kullanın.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top