0
Genelde bedava uygulamalarda reklam çıkar. Uygulama sahibi bu uygulamanın maliyetini nereden çıkartacak? Tabi ki ya uygulamayı parayla satacak, ya da uygulamaya reklam koyacak, reklam verenlerden para alacak. O kadar verdiği emeğin başka türlü karşılığını alamaz. Uygulama yazmak gerçekten çok zor bir iştir. Bu nedenle karşılığını almalı. 

Aşağıdaki görselde gördüğünüz gibi Android cepte bildirim penceresine bir reklam gelmiş. Bedava bir uygulamadan gelen reklam. Bu tür bildirimleri almak istemiyorsanız aşağıda göstereceğimiz işlemleri yapmalısınız. Ancak uygulanan bu yöntem Android 4.1 işletim sistemi ve üstü işletim sistemlerinde oluyor. Diğer Android işletim sistemleri için bir program önereceğiz. 

İlk olarak reklamı hangi uygulama gönderiyor onu tespit edeceğiz. Bunu nasıl yapacağız? Bildirim penceresini açtığınız zaman reklam gelen uygulamanın bildirimi karşınıza çıkacaktır. Onun üzerine basık tuttuğunuz zaman karşınıza bu reklamın hangi uygulamadan kaynaklandığını göreceksiniz. 


Uygulamanın üstüne basık tuttuğunuz zaman alt tarafta aşağıda gördüğünüz gibi uygulama bilgisi butonu çıkıyor. Ona tıklayacaksınız. 


Ona tıkladığınız zaman karşınıza reklamın kaynağı olan uygulama gelecek. Bildirim penceresindeki reklamda WWE yazıyordu, buraya baktığımız zaman Turbo 3D Racer yazıyor. Farklı uygulama farklı bir reklam veriyor. Bu nedenle orada yazanı engelleyerek hata etmiş oluruz. Hiç reklam vermeyen bir uygulamayı engellemiş oluruz. 


Yukarıdaki resimde bildirimleri göster butonundaki tiki kaldıracaksınız. O zaman o uygulamadan bir daha bildirim almazsınız. 

Bu yöntem, yani bildirimleri göster butonunun yanındaki tiki kaldırma yöntemi olmayan işletim sistemleri ne yapacak? Bu sistemler de bir uygulama yardımıyla aynı işi gerçekleştirebilir. Bu uygulama Airpush adında bir uygulamadır. İndirmek için tıklayınız

Bu şekilde size bildirim şeklinde reklam gönderen uygulamaları tespit edebilir ve bildirimlerini engelleyebilir veya silebilirsiniz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top