0
IOS 7'nin tanıtımı sırasında ortaya çıkan ve açıklanan rakamlardan biride IOS işletim sistemli cihaz satış rakamları. Tim Cook bu rakamı 600 milyon olarak açıklamıştı. Bazıları rakamın Android'in gerisinde kaldığını düşünsede durum detaya indiğinizde farklı açılardan Apple lehine görünüyor. Çünkü IOS işletim sistemini kullanan cihazları sadece Apple üretiyor. Yani 600 milyon Apple cihazı satıldı diyebiliriz.

Android'de son rakamlar ise 900 milyon olarak açıklanmış. IOS'dan çok kullanıldığı kesin ama işletim sistemi olarak değerlendireceksek Android'in dünya çapında çok sayıda marka ve cihazda kullanılması en büyük avantajlarından olduğu için Apple'ı satışlar konusunda pek küçük göremiyorum. Tim Cook'ta yaptığı açıklamada rakamların önemi olmadığını, kendilerinin müşteri memnuniyetine odaklandıklarını söyledi.

ios 7 tanıtım ve ios satış rakamları

Yine Tim Cook yaptığı açıklamada, Apple cihazlarının %93'ünün son sürüm işletim sistemi kullanmasını da övdü. Bu gerçekten ödonanımsal olarak önemli bir gelişme diyebiliriz. Apple'ın ürettiği cihazların çoğu IOS 6'da çalışıyor. Bu durumda Apple'ı ön plana çıkartıyor. Tim Cook, IOS 7 tanıtımı sırasında Android'in durumunun kendilerine göre çok kötü olduğunu söylemekten de geri kalmadı.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top