0
Apple şirketi her ne kadar açıklama yapmasada ve ucuz iPhone haberleri askıda kalsada yaşanan bazı gelişmeler ucuz iPhone modelinin yakın zamanda piyasada olacağına ışık tutuyor. Bu gelişmeler için resmi bilgiler diyemeyiz ama gerçekten mantıklı olaylar.


İphone 5 ve iPad üreten Pegatron firması Apple'ın çindeki iş ortaklarından biri ve geçtiğimiz günlerde 100 bin olan çalışan sayısını 140 bine çıkardı. Bu kadar büyük bir alım yapmasının nedenini açıklamayan firma gerçekten büyük bir üretime başlayacakmış gibi duruyor.

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız “Sınırlı Sayıda Ucuz iPhone” haberlerine bakacak olursak burda biraz çelişkiye düşebiliriz. Sınırlı sayıda üretilecek bir telefon için bu kadar fazla işçi alınması elbette normal değil ama daha ucuz iPhone ile ilgili Hiçbir resmi bilginin olmadığınıda yeniden hatırlatmak gerekiyor.


Apple'ın ucuz iPhone modelini gelişmekte olan ülkeler için piyasaya sunması bekleniyor. Akıllı telefon pazarının tam olarak gelişme gösteremediği ülkelerde bu tür bir yol izlemek şirketler için iyi olabilir; zira diğer şirketlerde aynı taktiği uyguluyor. Daha geçen günlerde “Ucuz Telefon: Nokia Asha 501” haberimizde verdiğimiz gibi bir çok şirket gelişmekte olan pazarlar için ucuz ürünler piyasaya sürüyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top