0
Georgia Teknoloji Enstitüsü'nde yapılan araştırmalarda bir kişi Twitter kişisi incelendi. Bir çok kişinin Tweetleri detaylı şekilde incelendi ve daha fazla Twitter takipçisi olanlarla olmayanların detayları karşılaştırıldı. Bu veriler yardımıyla Twitter'da takipçi sayısı nasıl arttırılır basit bir şekilde belirlendi.


Çok sayıda takipçisi olan kişilerin kendilerinden çok fazla bahsetmedikleri görüldü. Kendinden çok fazla bahseden kişilerin bahsetmeyenlere göre daha fazla takipçileri bulunuyor. Fazla takipçisi olan kişilerin kendilerinden bahsetmek yerine başka bir konuyla ilgili bilgi verdikleri yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkmış. Başka konular hakkında bilgi içeren Tweetlerin 30 kat daha fazla ilgi gördüğü araştırmalar sonucu ortaya çıkmış.

Twitter takipçi sayısını arttırmak için verilen diğer tavsiyeler ise şu şekilde; araştırmacılar Twitter takipçi sayısını arttırmak için mutluluk içeren Tweetler atılması gerektiğine değiniyorlar. Twitter takipçilerinin çoğunun günlük hayatta birbirlerini tanımaması ve hiç görmemesi nedeniyle mutluluk içeren mesajların daha çok ilgi gördüğü ortaya konulmuş.

Son olarak # hashtag kullanan kişilerin kullanmayanlara göre daha az takipçisi olduğu araştırmaların küçük detaylarından. Twitter takipçi sayınızı arttırmak istiyorsanız eğer yerinde hashtag kullanın. Gereksiz ve çok sayıda kullanılan hashtagler kullanıcılarınızı olumsuz etkiliyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top