0
Lord Of Ultima EA'nın bir browser oyunudur. Son zamanların en gelişmiş oyunlarından biridir. Gerçekten EA iyi iş çıkartmış diyebiliriz. Türkçe seçeneği olan oyun ne yazık ki çok fazla kişi tarafından oynanmıyor. Lord Of Ultima ücretsiz browser oyunu benzeri oyunlara çok benziyor. Bu oyunda da kaynaklarınız yine diğer browser oyunlarında olduğu gibi odun, taş, demir, buğday gibi kaynaklar. Size bir şehir veriliyor ve gelişip yayılmanız isteniyor. Oyunda ilk dikkatimi çeken nokta görsellik oldu ilk olarak onunla Lord Of Ultima: Ücretsiz Browser Oyunu tanıtımına başlayabiliriz.


Lord Of Ultima Görsellik


Gerçekten kaliteli grafiklere sahip bir browser oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Kaliteli görsellerin yanında şehrin görünüşü ve haritada gezinmede çok başarılı. Şehri tıpkı bir map uygulaması gibi belli bir miktar yakınlaştırıp uzaklaştırabilmeniz çok ince bir düşünce olmuş ve görselliğe artı özellik kazandırmış.

İnşa ve bina modelleri harika görünüyor. Bunu oyuna girer girmez farkedeceksiniz. Bununla birlikte tarayıcı ile tam bir uyum içinde olan Lord Of Ultima: Ücretsiz Browser Oyunu haraketli görsellerede sahip. En basit örnek bir yer inşaa ederken haraketli olarak küçük simgelerde inşaa aşamasını görebiliyorsunuz. Bunun yanında kışlada ve merkez binada bayraklarınız sürekli dalgalanıyor. Haraketlilik oyun ayrı bir hava katmış.


Görselliğin yanında EA seslerden de çok güzel faydalanmış görünüyor. Oyun içi sesler bir harika diyebiliriz. Örneğin şehrinizde her zaman kuş cıvıltılarını veya ağaçtan gelen gıcırtıları duyabilirsiniz. Bina yapım aşaması sesleri ve efektlerde cabası. Ara ara horoz sesleri bile duyabilirsiniz. EA oyunda neredeyse bütün duyu organlarımıza önem vermiş görünüyor. Elbette sessiz oynamak isteyenler için sesi kapatma seçenekleride mevcut. Tüm bunlara rağmen oyunda herhangi bir kasılma olmadığını söylemekte fayda var. Rahat rahat oynayabilirsiniz.

Görsellik olarak son bahsedebileceğimiz durum oyun içi butonlar ve sekmeler olabilir. Bazı oyunların tarayıcılarla ve boyutlarla ilgili ciddi problemleri olabiliyor. Herkes full hd monitör ya da diğer donanımlardan kullanmak zorunda değil elbette. Bu açıdan bazı oyunlarda yaşanan görsel sıkıntı, kaymalar ve genel olarak oturmamalar bu oyunda kesinlikle yok. Oyuna girdiğinizde herşeyin yerli yerinde olduğunu muhakkak göreceksiniz.

Lord Of Ultima Başlarken


Diğer oyunlarda olduğu gibi Lord Of Ultimada da başlarken bir yardımcınız ve görevleriniz oluyor. Diğer tarayıcı tabanlı oyunlarda olduğu gibi görevler önemli bir yer kaplıyor. Yine diğer oyunlardaki gibi görevlerin başarıyla bitirilmesi sonucu ödüllerinizi alabiliyorsunuz. Sizi yönlendiren bu görevler elbette oyuna daha hızlı adapte olmanızı ve öğrenmenizi sağlıyor. Ama yeterli değil. Geriye öğrenecek çok şeyiniz kalıyor.


Oyunun Türkçe olması ve Türkçe birden çok serverın bulunması ülkemiz oyuncuları için çok önemli bir özellik diyebiliriz. Fakat serverların çokta yoğun olduğunu çok fazla oyuncu barındırdığını düşünemiyorum. Oyun içi sıralamaya baktığımızda az sayıda kişi olduğu görülebiliyor. Neden o şekilde olduğunu çözemedik elbette. Tanıtım yapmamızın belki en büyük sebeplerinden biriside bu olabilir. Belki yeterince kişi duymamıştır ve bilmiyordur. Ülkemizde tarayıcı tabanlı ücretsiz oyunları seven çok sayıda insan var. Belki EA'nın geliştirdiği bu youn Lord Of Ultima hoşunuza gider diye düşünüyoruz.

Lord Of Ultima Sosyallik



Diğer oyunlara göre bu oyunda sosyallik ön plana çıkmış EA'nın bir çok oyununda durum aynı şekilde. Birileriyle iletişim kurmak gerçekten kolay ve eğlenceli bir şekilde düzenlenmiş. Örneğin ekranınızın sol alt köşesinde bulunan sohbet ekranı çok gelişmiş. Bir browser oyununa göre ileri düzey bir durum diyebiliriz. Bu tür sohbet özelliği genelde MMO tarzı oyunlarda yer almasına rağmen Lord Of Ultima'ya yakışmamış değil. Elbette daha resmi mesajlarınız için bir posta butonunuz ve posta kutunuz mevcut.

Lord Of Ultima Dükkan



Oyunda elbette hızlı ilerlemek ve daha fazla şey yapmak isteyenler için “Dükkan” seçeneği bulunuyor. Buralarda çeşitli eşyalar satılıyor. Bu eşyalar kullanıldığı zaman ekstra kaynak, ekstra hız gibi özellikler elde edersiniz. Ayrıca bakanlıklarda satın alabileceğiniz dükkan şehrinizi hızla geliştirmenize ve diğer oyuncularla aranızdaki farkı açmanıza yardım edecek. Örneğin bir bakanlık satın almaya karar verdiniz. Aşağıdaki özellikleri elde edersiniz;


Lord Of Ultima'da dükkandan faydalanmak için Funds denilen oyun içi para satın almanız gerekiyor. Funds elde etmek için 3 yönteminiz mevcut, kredi kartı, boku sms ve play4free sitesinden gerekli işlemleri yaparak ücretsiz elde etme. Gerçekten hızlı bir şekilde ilerlemek isteyen casual oyuncular için gerekli bir sistem olduğu söylenebilir.

Lord Of Ultima Yönetim


Oyunu oynamak çok zevkli. Özellikle görselliğin ön planda olması youna ayrı bir hava katıyor. Ekranınızın solunda bulunan şehrinizle ilgili detayları gösteren kısım yönetim aşamsında size çok fazla yardım edecektir. Burda belediynizle ilgili herşeyi görebileceğiniz gibi ( inşaat emirleri, ticaret ) askerlik işlerinide görebilir ayrıca hepsini kısa yoldan yönetebilirsiniz. Verilmiş inşaat emirlerini ya da askere alma işlemlerini burdan iptal edebilir ve ne kadar üsre kaldığını görebilirsiniz. Şehrinizdeki askerler ve şehir savunması ile ilgili konularda burdan görülebilir ve yönetilebilir. Ticaret bilgileri ve detayları bu kısımdan görünür ve yöentilebilir. Yine aynı yerden şehirleriniz arası hızlı geçiş yapılabilir.


Oyunda hammadde kaynakları bir çok yan etkenden faydalanıyor. Örneğin bir ormanın yanında kurduğunuz oduncuyla ormana uzak bir bölgeye kurduğunuz oduncunun üretimleri farklı oluyor. Oyunda kaynaklara yakın yapılan üretimler her zaman daha avantajlı oluyor. Örneğin göl kenarına kurulan bir tarladan daha çok verim alabiliyorsunuz. Oyunun böyle küçük detaylara ağırlık vermesi gerçekten bizi şaşırttı ve sevindirdi.

Oyunda çok fazla asker seçeneği mevcut. Diğer oyunlara nazaran farklı çeşitler görebilirsiniz. Hepsinin doğal olarak askere alma işlemi farklı, istenilen kaynak farklı ama bir çok oyunda olduğu gibi askerlik işleri için yiyecek stoğunuz önemli bir yer kaplıyor.

Oyun içi ses ve görüntü ayarlarının yanında, Yerel saat ayarları, navigasyon ayarları ve Funds bildirim ayarları dahil bir çok ayarları görselde gördüğünüz gibi sağ altta bulunan "Seçenekler" linkinden yapabilirsiniz. Oyuna vekil atamak (diğer oyunlardaki deyişiyle "Temsilci") yine buradan mümkün. Oyunla ilgili aklınıza gelebilecek her türlü ayarı bu kısımdan yapabilirsiniz.



Oyunla iligli daha fazla bilgi almak için aşağıdaki buton yardımıyla üye olabilirsiniz.



Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top