0
Waze uygulaması kişilerin anlık navigasyon bilgilerini paylaşabildiği, gün geçtikçe büyüyen bir uygulama. Şu an 110 ülkede hizmet vermesi ve 47 milyon kullanıcısının olması buna kanıt olarak gösterilebilir. Waze İsrail merkezli bir şirket ve şu sıralar Facebook tarafından satın alınmaya çalışılıyor. Facebook'un Waze için 1 milyar dolar önerdiği söyleniyor. Techcrunch sitesine göre ise taraflar görüşmeleri kabul etmiş durumda. Yani iş dedikodudan çıkmış ve Facebook satın alma yoluna girmiş bile.


Waze için Apple ve Microsoft'un da teklifte bulunduğunu biliyorduk. Bu sefer Facebook'tan gelen teklifin farklı olduğu ve Waze şirketinin gerçekten dikkatini çektiği bir gerçek. Zira Waze'in bu güne kadar sadece 67 milyon dolarla bugünlere geldiğini düşünürsek 1 milyar dolara varan teklifler çok ciddi görünüyor.

Facebook'un bu gibi satın almalar yapması gerçekten önemli adımlar diyebiliriz. Facebook mobil kullanıcıların isteklerini iyi şekilde değerlendirip mobil platformlara önem vermeye başladı. Zaten geçtiğimiz senelerde yapılan araştırmalara baktığımız zaman her geçen gün mobil kullanıcısının arttığını görebiliriz. Bunu iyi değerlendirmeyi bile Facebook son zamanlarda gerek yaptığı satın almalarla (Instagram) gerek mobil uygulamalarıyla (Facebook Home) mobil platforma önem verdiğini gösteriyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top