0
Facebook spam yaptığı gerekçesiyle Path'in API'ınıkullanmasına engel getirdi ve sizde Path'in spamlarından bıktıysanız bundan sonra rahatlayacaksınız. Path gibi bir çok uygulama Facebook tarafından daha önce engellendi. Bunların başında MessegeMe, Yandex Wonder, Vine geliyor. Bu uygulamaların spam ve diğer olumsuz gerekçeler nedeniyle Facebookla ilişkilerinin kesildiği biliniyor. Yakın zaman önce MessegeMe uygulamasının Facebook bağlantısını kullanması yasaklanmış ve gerçekten bu önemli bir haber olumuş ve biraz da MessegeMe'nin reklamını yapmıştı diyebiliriz. Bu uygulamaların arasına Path'de eklendi.

Path ile yaşanan spam sıkıntısı ise şu şekilde; geçtiğimiz hafta Path Facebook uygulamasını kullanan kişilerin bütün arkadaşlarına istemeden mesaj göndermesi skandal yaratmıştı. Bazı kullanıcılardan gelen bilgilere göre spam öyle bir boyut aldı ki uygulamayı kaldırmış olsanız bile bu mesaj arkadaş listenize gönderiliyor. Bu sıkıntıları dile getirenlerin sayısı artınca Facebook yönetimi harakete geçti ve Path'in Facebook arkadaşlık bilgilerine erişmesi engellendi.

Path uygulaması arkadaş bulmak ve arkadaş çevresini genişletmek için kullanılıyordu. Facebook Path uygulamasına yapılan engellemeyi doğruladı. Bakalım Path cephesinde bu yasağa karşı nasıl bir önlem gelecek. Gelişmeleri takip ediyoruz.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top