0
IDC verilerine göre bu yılın ilk aylarında Android tablet pazarında lider konumda. Bu durum Apple için hiç iyi değil. Bildiğiniz gibi IOS ve Android mobil platformları her alanda birbiriyle kıyaslanmaya devam ediyor. Tablet sektöründe de kıyaslanan ikilide galip diğer alanlarda olduğu gibi yine Android. Uzmanlar bu durumun elbette Android kullanan bir çok üretici olmasına rağmen IOS kullanan sadece bir şirketin olmasına bağlıyor. Bildiğiniz gibi Apple IOS'u sadece kendi cihazlarında kullanıyor.


Bu değerlendirmelere neden olan rakamlar ise şu şekilde; Android bu yılın ilk üç ayında tablet pazarında %56.5 lik bir pay bulundururken IOS %39.6'da kaldı. Bu rakamlarla birlikte IDC'den şirket bazında satış rakamlarıda geldi. Apple en çok tablet satan firma olarak yine kendini göstermeyi başardı. 19.5 milyon tablet satışı ile Apple tablet satışında lider konumda. Elbette veriler bu yılın ilk 3 ayına ait. Apple'ı bu kategoride en büyük rakibi Samsung takip ediyor. 8.8 milyonluk tablet satışı ile Samsung 2. sırada yer alırken Microsoft Surface ile 900 bin satış yapıyor ve ilk 5'e girmeyi başarıyor.

Verilen bir diğer bilgi ise tablete ilginin arttığı yönünde. Geçen yıla göre bu sene tablet satışlarında %142 artış olduğu IDC verilerinin arasında yer alıyor. Bu senenin ilk 3 ayında 49.2 milyon tablet satışı gerçekleşti. Satışların artacağı vurgulanıyor. Tablet satışlarının artmasında ucuz tabletlerin ve Androidin büyük katkısı olduğunu söylemeden geçmek olmaz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top