0

Wordpress tabanlı site kullananlar mutlaka bu habere dikkat etmeli. Çok basit bir hata ya da önemsememekten kaynaklı sorunlardan siteniz hacklenebilir. Gelen haberlere göre Wordpress tabanlı sistemlere şu sıralar çok önemli saldırılar yapılıyor. Hostgator ve CloudFlare’in yaptığı haberler Wordpress’in kullanıcı adını otomatik olarak “Admin” olarak ayarlaması ve kullanıcıların son zamanlarda bunu değiştirmemesi ya da önemsememesi sitelerin hacklenmesine neden oluyor.

Yapılan açıklamalara göre Wordpress tabanlı sitelerin çoğunun kullanıcı adı admin ve paralolarda çok zayıf. Bunu bilen ve bu fırsattan istifade edip siteleri ele geçirmeye çalışan kişiler “Admin” kullanıcı adlarının parolalarını tahmin etmeye çalışıyor. Hostgator’dan yapılan açıklamaya göre saldırı iyi organize edilmiş. Siteye göre bu saldırından 90 bin IP adresi etkilenmiş olabilir.

CloudFlare’den yapılan açıklamalara göre ise saldırılar yetersiz ağ bağlantıları kullansa da daha sonraki saldırılar için zemin hazırlama çalışmaları olduğu da yapılan açıklamalar arasında. CloudFlare daha büyük saldırılara hazır olun uyarısı yapılyor. Genel olarak yapılan uyarılara baktığımızda Wordpress kullanıcılarının eğer kullanıcı adları Admin ise hemen değiştirmeleri şifrelerini daha güçlü bir şifreyle değiştirmeleri tavsiye ediliyor. Bunun yanında yapılan diğer tavsiyelerden biri de yapılan yanlış giriş denemelerini sınırlandırmanız yönünde. Tüm bu değişikliklerden sonra oturum açma ile ilgili güvenlik önlemlerini arttırmanız tavsiye ediliyor. Wordpress.com sitesi üzerinden hizmet alanların iki aşamalı oturum açma yöntemini kullanmaları tavsiye ediliyor.

Wordpress’in dinamik yapısına uygun eklenti ve temalar genelde başka kullanıcılar tarafından yapıldığı için saldırıya her zaman açık oluyor. Wordpress tabanlı sitelerin her zaman daha fazla güvenlik önlemi alması gerekiyor. Bunun için eklentilerin, temaların ve aynı zamanda Wordpress’in güncel sürümlerini kullanın.

İlgili – TechCrunch

Bu yazı www.10line.net adresinde yayınlanmıştır.

Yorum Gönder

 
tic
Top