2

İnternette gezinirken bir imza kampanyasına rastladık ve ilginç olduğunu söylemek lazım. Bu tür şeylere tarafsız kalmak herkese hitap etmek adına çok önemlidir fakat böyle gereksiz bir kampanyaya tarafsız kalmak mümkün değil. Neden gereksiz diyenler için ilk olarak "Gidip oyun satın alınız sonra Türkçe içerik talep ediniz" şeklinde nazik bir uyarı yapıyorum.

Bu söylediklerimin tepki çekmesi normal olabilir ama sizde biliyorsunuz ki gerçek. Ülkemizde oyun satın alan kişi sayısı çok az. Onun yerine oyunların cracklarını arayan kişi sayısı inanılmaz düzeylerde. Bunu ülkemizde hizmet veren ilgili forum sitelerinde bulabilirsiniz. Bizim sitemizde bile yer alan crackli oyunların performans arttırıcı konularına ilgi büyük diyebiliriz.

Hal böyle olunca ne kadar gereksiz bir kampanya olduğunu söylemek için bu yazıyı yazıyorum. Kendi görüşüm, bu kampanyadan sonra hiç birşey değişmeyecek. Türkçe olduğu zaman belki crackli oynayan sayısı dahada artacak.

Kimse yanlış anlamasın crackli oynayanlarıda suçlamıyoruz. Ülkemizde oyun fiyatlarına baktığımızda ortalama 100 ile 150 arasında değişiyor. Bu durum ciddi manada insanlara sıkıntı yaratabiliyor. Bu tür sonu olan oyunlara para vermek kimsenin işine gelmiyor. Elbette işin multiplayer kısmı da var. Zaten o kısmı oynamak isteyenler oyunu satın almak zorunda kalıyor. Yine de siz Battlefield 4'ün Türkçe olacağından ümütliyseniz Change.org üzerinden düzenlenen etkinliğe katılabilir destek olabilirsiniz. Boşa uğraştığınızı söylemek beni üzüyor. Umarım haksız çıkarım.

Herkesin beklentisi bu yönde fakat etkinlik detaylarını incelediğinizde etkinliği başlatan kişinin "Please translate Battlefield.com & Battlelog to Turkish!" yazısını görüyorsunuz. Yani kişi bu kampanyayı oyun için değil internet siteleri için başlatmış. Bizim oyun sevrlerde elbette Türkçe oynamak daha doğrusu cracklemek için kampanyaya atlamış durumda. Siz heveslenmeyin boşuna demekten kendimizi alamıyoruz. Bu kampanya başarılı olursa siz oyunları crackle oynadığınız için zaten bu sitelerden faydalanma ihtiyacı duymayacaksınız.

Yorum Gönder

  1. "Ülkemizde oyun fiyatlarına baktığımızda ortalama 100 ile 150 arasında değişiyor."

    Battlefield 3, TTnet Playstore'da şu an 48 TL. (Daha birçok yeni oyun bu fiyata satılıyor.) Hatta, TTnet ADSL kullanıyorsanız, oyunun fiyatını faturanıza 12 aya kadar böldürebiliyorsunuz. (12 x 4 TL oluyor)

    YanıtlaSil
  2. TTNET mi yoksa Türktelekom abonelirinin hepsi o şekilde alabiliyor mu? Ben eve gelen bir Türktelekom faturası olsun yeter diye biliyorum.

    YanıtlaSil

 
tic
Top