0

Brezilyada bir bilgisayarda 32 bit Windows 7 fena biçimde çöktü. Eğer sizde Windows 7 kullananlardansanız sizin başınıza da gelebilir. Çökmenin nedeni KB2823324 güncellemesi. BU güncellemeyi yaparsanız bilgisayarınız reboot döngüsüne giriyor. Yani kendi kendine açılıp yeniden başlatılıyor. Buna bir son veremiyorsunuz. Size tavsiyemiz ilk etapta otomatik güncelleme seçeneğini kapatın. Bilgisayarınız size sormadan güncelleme yapamasın.

Vereceğimiz diğer tavsiye ki en önemlisi güncelleştirmenin neden yapıldığına bakın. Güncelleştirmeyi yapmadan önce hakkında en detaylı bilgiyi alın. Çoğu kullanıcı güncelleştirmeyse iyidir gibi bir mantıkta hareket edip ne getirdiğine ne götürdüğüne bakmadan güncelleştirmeyi yapıyor. Güncelleştirme hakkında bilgi güncelleştirme ekranında yazıyor. Detaylı bilgi almak için sizi Microsoft’un sitesine gönderiyor. Okumadan geçmeyin.

Hali hazırda bu sorunla karşılaştınız ve çözüm arıyorsunuz. İlk çözüm elbette güvenli kip. Bilgisayarınız sonsuz reboot döngüsünde alırken artık hangi tuşla boot menüye giriliyorsa girin. Boot menü tuşları bilgisayardan bilgisayara değişmekle birlikte genelde F8’dir. Ordan güvenli kipi açabilir ve eğer yapabiliyorsanız güncelleştirmeyi kaldırabilirsiniz. Yada aşağıdaki yolu kullanarak soruna çözüm bulabilirsiniz.

DISM.exe / image: C: \ [windows8 install]/ cleanup-image / revertpendingact

Hepsinin yanında işletim sisteminizi repair etmekte mantıklı. Bunun için kurulum CD’sini ya da Flash Bellekte kurulum dosyalarını bilgisayara takıp boot seçeneğini kurulum dosyalarına ayarlayın. Tıpkı Windows’u kuruyormuş gibi bir ekran çıkacak ama fazla ilerlemeyin. Onar seçeneğiyle bilgisayarınızı sistem geri yüklemeden güncelleştirme öncesine alabilir ya da farklı onarım seçeneklerini kullanabilirsiniz.
Bu yazı www.10line.net adresinde yayınlanmıştır.

Yorum Gönder

 
tic
Top