0
Google'dan yapılan açıklamalara göre Google Glass'ta reklamlar yer almayacak. Bu kararın neden alındığı tam olarak bilinmesede daha fazla kullanıcı kazanmak adına böyle bir uygulamaya gidildiği düşünülüyor fakat reklamların kullanıcıları Google Glass almaktan vazgeçireceğini düşündüren şey nedir onu anlamış değiliz.

Google'ın reklamlardan inanılmaz para kaznadığınız biliyoruz. Adsense ve Adwords hizmeti sayesinde inanılmaz gelirlere imza atan Google dünyanın en büyük internet reklamcılarından biri diyebiliriz. Böyle bir sektörde lider konumda olmasına rağmen neden Google Glass'ta reklam olmayacağını anlamak gerçekten zor oluyor. Bir çok kişinin çeşitli uygulamalarda karşısına çıkan reklamları sevmediğini biliyoruz fakat ücretli uygulamalarda böyle bir durum zaten yoktu. Google Glass'ın 1500 dolardan satıldığını düşünürsek neden reklam konusu çıktı bunu bile anlamak zor. Sonuçta bir cihaz satın alınıyor. Kimse bu cihazda reklam görmek istemez fakat reklamların yayınlanacağı yer gözlüğün camı olduğundan gözlük için kullanılacak uygulamalardaki reklamlardan bahsedildiğini düşünelim. O zaman reklamların olmamasının en büyük nedeni görüşün kısıtlı olmasıdır.

Google Glass'ı Bir Türk Test Etti” haberimizde gencin netlikte hiç problem yaşamadığını söylediğini okuyabilirsiniz. Ama yine söylediğine göre gözlüğü kullanmak için sürekli üst köşeye bakmanın gerekli olduğunu ve bununda dışardan bakıldığında biraz garip algılandığını biliyoruz. Camın küçük ve görüntünün neredeyse heryeri kaplaması sonucu reklamlardan vazgeçilmiş olabilir. Son olarak reklamsız Google Glass haberinden sonra gözlük için indireceğiniz gerekli uygulamalarında ücretsiz olacağından bahsetmek gerek.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top