0
Google'ın son zamanlarda moda olan giyilebilir teknolojisi Glass kullanılmaya hazır. Yapılan açıklamaya göre 8 bin kişiye ilk önce ulaşacak gözlüğün 2 bin tanesi yakın zaman içinde gönderilebilecek. Bu açıklama ile birlikte gözlük hakkında detaylı bilgi de verildi. İşte diğer detaylar.

5MP kameraya sahip olan Google Glass 640x360 piksel fotoğraf çekebilecek. Bunun yanında 720P kalitede video kaydı yapabilecek. 16 GB dahili hafızası olan Google Glass'ın 4GBlık alanı kendisi için ayırdığı açıklandı. Sizin için 12GBlık bir depolama alanı mevcut. Ayrıca Google Drive ile'de entegre olacağı yönünde açıklamalar var. En çok merak ettiğiniz bir diğer konu ise şarj durumu sanırız. Google Glass'ın pili 1 gün boyunca dayanıyor. Daha sonra şarj etmek gerekiyor.

Teknik özellikleri maddeler halinde size belirtelim;

  • 5MP kamera
  • 720P video kaydı
  • 24 saat pil ömrü
  • 12GB depolama alanı
  • Drive ile sekronizasyon

Bu detayların haricinde verilen detaylar ise şu şekilde; Google Glass Bluetooth özelliği olan herhangi bir telefonla çalışabilecek. Wi-fi ve Bluetooth ile telefonunuzun ekranın çektiğiniz fotoğrafları hızlı bir şekilde telefonunuzla paylaşabileceksiniz.

Google Glass'ta kısa mesaj ve GPS özelliklerini kullanmak istiyorsanız bunun için Androidli bir cihazınız olması cihazda MyGlass Companion uygulamasının yüklü olması gerekiyor. Bunun için ise Android'in 4.0.3 sürüm ve üstü gerkli. Google Glass'ın ses iletim yöntemi ise bahsedilmeye değer. Gözlüğün ses iletim teknolojisi sayesinde kulaklığa gerek kalmadan sesleri duyabileceksiniz. Bu teknoloji kulaklıkla müzik dinlerken bile dış ortamdaki sesleri duymanıza olanak tanıyor.

Yorum Gönder

 
tic
Top