0
Akıllı telefonlar bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Neredeyse bir akıllı telefon bir insanın hayatını alıyordu. Neyse ki önceden müdahale edildi ve herhangi bir patlama yaşanmadan durdurulabildi. 
Kirsten Zastrow isimli bir kullanıcı Galaxy Nexus cep kullanıyordu. Gece yatmadan telefonunu şarja takan Kirsten Zastrow uykuya daldıktan kısa bir süre sonra çıtırtı sesleriyle uyandığını belirtti. Başucuna koyduğu telefonu alev almış yanıyordu. Hemen müdahale etti ve yangını söndürdü. Ardından fişi çekti. Her şey normale döndüğü zaman telefonuna baktı ve bataryanın tutuştuğunu ve ardından telefonun iç kısmını tamamen erittiğini açıkladı. Bu olay aşırı ısınmanın ardından olmuş. Açıklamalar bu yönde. 

Akıllı cepler resmen cebimizde bir bomba oldu. Çok dikkat edilmesi gerekiyor. Akıllı telefon kullananlar özellikle dikkat etmeli. Çünkü akıllı telefonların bataryası çabuk bitiyor ve neredeyse her gün şarja takıyoruz. Bu nedenle bataryanın eskiyip ısınması normaldir. Tutuşup patlaması da imkansız değildir. Bu nedenle çok dikkatli olmalıyız. Kirsten Zastrow kazasız bu olayı atlatabilmiş, ancak bizler atlatamayabiliriz. Zira atlatamayanlar da var. Güney Kore’de 55 yaşındaki bir kullanıcının cebinde Galaxy Note patlamıştı ve sağ bacağında 2. Derecede bir yanık oluşmuştu. Ayrıca Çin’de bir genç telefonuna aldığı bir bataryayı takıp şarj etti. Yeni bataryasını taktığı telefonunu gömleğinin cebinde taşıyan genç telefonun patlaması sonucu hayatını kaybetti. 

Bu olaylara sık sık rastlamaya başladık. Teknoloji geliştikçe de rastlayacağız. Ancak biz elimizden gelen önlemi almalıyız. Bu önlemler şunlardır: 
  1. Öncelikle telefonlarda kullanılan bataryaların orijinal olmalarına dikkat edilmeli. 
  2. Ucuz ve yan sanayi olarak adlandırılan kalitesiz bataryalar tercih edilmemeli. 
  3. Telefonunuza uygun şarj cihazı kullanın. 
  4. Yüksek amperli ve kısa sürede bataryaları dolduran şarj cihazlarından uzak durun. 
  5. Cep telefonunuzda veya tablet bilgisayarınızda aşırı bir ısınma hissederseniz cihazı tamamen kapatın. Mümkünse bataryayı çıkarın. 
Bu önlemleri alın ki hayatınızdan olmayın.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top