0

Bildiğiniz gibi bugün Facebook'un birkaç gün önce tanttığı Facebook Home yayınlanacak. Facebook Home uygulaması ile telefonunuz Facebookla tam entegre gibi çalışacak. Telefonunuzun ana ekranında Facebook ile igili detaylı bir bildirim alanı oluşacak. Herşeyden hemen haberdar olabileceksiniz. Detaylar için “Facebook Home Tanıtıldı” yazımıza bakın.

Bu yazımızda Facebook Home'dan bağımsız bir güncellemeden bahsedeceğiz. Bu güncelleme Facebook sohbetinizi daha hızlı ve pratik şekilde yapmanıza olanak tanıyacak. Mobil platformlar için Facebook Messenger uygulaması Facebook Chat Heads dediğimiz güncellemeyi alacak ve daha kullanışlı bir hale gelecek.

Facebook Chat Heads güncellemesi ile Facebook Messengerla sohbet ederken bir konuşmadan çıkmak zorunda kalmadan bir diğerine geçebileceksiniz. Bir çok kişiyle aynı anda pratik ve hızlı şekilde sohbet etmenize imkan tanıyacak Facebook Chat Heads önemli bir güncelleştirme gibi duruyor. Mobil platformda Facebook'u ve Messenger uygulamasını etkin şekilde kullanmayab Facebook severlerden çok sayıda şikayet olduğunuda Google Play sayfasından görüyoruz. Sohbeti bitirmek istediğinizde ise yine basit bir şekilde sohbet penceresini Facebook Heads üzerinden aşağı ittirdiğinizde sohbetiniz kayboluyor.

Facebook Chat Heads Galeri



Yukarıda Facebook Chat Heads ile ilgili detaylı görselleri bulabilirsiniz.

Ayarlar kısmından Facebook Chat Heads özelliğini devre dışı bırakabileceğinizi hatırlatalım. Çünkü bazen sizi bildirimler ve çok fazla gelen mesajlarla bunaltabilir. Çok fazla kişiyle sohbet ederken cidden sıkıntı çekebilirsiniz. Sıkıntı çekmenizin tek nedeni cidden sohbetler arası geçişin çok basit ve hızlı olması. Birde görsel ve ses olarak sizi rahatsız ederse dediğimiz gibi ayarlar kısmından özelliği kapatabilirsiniz.

Bildiğiniz gibi Facebook'un mobil uygulamasında sohbet pekte elverişli sayılmaz. Bu yüzden çoğu kişi yine Facebook'un yayınladığı ve mesajlaşmak için özel oluşturulan Facebook Messenger uygulamasını kullanıyor. Facebook Chat Heads uygulaması ile birçok kişinin Facebook Messenger'a ihtiyaç duymayacağını söylemekte fayda var. Güncellemeyi bekliyor ve gelişmeleri takip ediyoruz.

İlgili – Techcrunch

Bu yazı www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır.

Yorum Gönder

 
tic
Top