0
Android işletim sistemli telefonlar her zaman kötü niyetlilerin hedefi oldular. Ne yazık ki bu durum böyle. Google bu konuda elinden geleni yapıyor. Bu defa da Android işletim sistemli cepler için yazılan virüsler Google Play’de bulundu. Google Play’deki virüsleri Lookout güvenlik firması tarafından tespit eden Google 32 adet uygulamayı hemen kapı dışarı etti. 

Google Play’deki uygulamalar arasında tespit edilen virüsün adın BadNews. Bu virüs telefonunuza ve size kötü anlar yaşatıyor. İlk olarak telefonunuza bulaştığı zaman kötü mesajlar gönderiyor. Bu kötü mesajlar sizi bazı ücretli yerlere üye yapıyor ve sürekli hattınızdaki liralardan gidiyor. Bunun yanında telefonunuzun IMEI numarasını klonluyor. Ardından da kaynağına gönderiyor. Bu işlemin ardından size mesaj geliyor. Telefonunuz kayıtlı değildir. Lütfen kayıt ettiriniz ya da telefonunuz devre dışı bırakılacaktır diyor. 

Bu şekilde kötü amaçlılara yenilmek istemiyorsanız her uygulamayı yüklemeyin. Ayrıca Antivirüs programı kullanın, uygulamanın yorumlarına bakın, kaç yıldız verildiğine bakın. Bu gibi önlemleri alarak kendinizi sağlama alabilirsiniz. 

Android ceplerdeki bu hareketlerden haberdar olmak istiyorsanız bizi takip edin. Facebook’tan takip için tıklayın.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top