0
Twitter'ın ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını herkes gibi sizde biliyorsunuz. Bundan hiç şüphemiz yok elbette; fakat dikkat etmediğiniz küçük ayrıntılar olduğunu üzülerek söylemek zorundayız. Size hatırlatacağımız bu ayrıntılar sayesinde Twitter'da tanıdıklarınızla ve sizi takip edebilecek insanlarla daha rahat iletişim kuracak ve sizi bulmalarını sağlayacaksınız. Bu yazımızın niyetini basit bir şekilde belirleyecek olursak "Twitter'ı En Etkili Şekilde Nasıl Kullanırız?" şeklinde düzenleyebiliriz.

Bu yazı aynı zamanda bir infografik içerir. İnografik İngilizce biz size bunu Türkçeye çevirerek aktarmaya çalışacağız. Orjinalini görmek isteyenler için infografiği kaynaktan alındığı gibi veriyoruz.

Twitter'ı En Etkili Şekilde Nasıl Kullanırız?

  • Twitter hesabı açtınız. Tweetlemeye başlamadan önce size ait bir fotoğraf yüklemeniz en iyisi olacaktır. Sizi tanıyan insanların sizi daha kolay tanıması açısından önemlidir. Bununla birlikte Twitter'da gerçek bir fotoğraf insanlara takip edilesi ve samimi gelir.
  • Eğer websiteniz veya başka sayfalarınız için bir Twitter hesabı aldıysanız o zaman yine fotoğraf yüklemekle başlayın ama fotoğrafınıza birde logo ekleyin. Bu sayfanın ya da web sitesinin tanınması için önemlidir.
  • Fotoğrafı yüklemeden önce fotoğrafınıza isim verin. Bu sizin isminiz olabilir. Daha doğrusu fotoğraf neyin ise onun ismini vermeniz gerekli. Bu Twitter ve web aramalarında daha kolay bulunmanıza ve takip edilmenize yardımcı olacaktır.
  • Twitter hesabınızda biyografinizi doldurmanız hayati önem taşıyor. Bir çok insan bunu önemsemiyor ve atlıyor. Oysa insanlar sizin ne hakkında Tweet atacağınıza sizin biyografinizden karar veriyor. Sizi ordan tanıyor ve takip edip etmemeye karar veriyorlar. Bu açıdan biyografinizi doğru ve eksiksiz biçimde doldurun.
  • Biyografinizi doldururken # hashtag kullanmanız yararınıza olacaktır. Kullandığınız hashtagler sizin ne ile ilgilendiğinize ve fikirlerinize işaret edeceğinden insanlar sizi takip edip etmemekte daha kolay karar verirler. Abartıya kaçmamanız önemli bir konu.
  • Hesabınıza eğer varsa web sitenizi entegre edebilirsiniz. Bu sayede hem web sitenize trafik oluşturabilirsiniz hem de insanların sizi farklı platformlarda takip etmesine yardımcı olabilirsiniz. Yine web sitenizde Twitter hesabınızda neler yaptığınızı anlatan özel bir sayfa açmanızda da fayda olabilir. Bu sayede Twitter dışından da takipçi çekme fırsatınız doğar. Örneğin; http://alanadiniz.com/twitter
  • Kesinlikle otomatik mesajlardan uzak durun. Bu insanlara itici gelebilir. Hatta kendilerini spam tehlikesinde hissederler ve sizi derhal takip ettikleri kişiler arasından kaldırabilirler. Ayrıca sizi spam olarakta şikayet edebilirler. Bu şekilde bir girişimde bulunmayın.
  • Bir kaç saniyenizi ayırarak hesabınızı onaylatın. Bu insan olduğunuzu kanıtlamak için gereklidir. Spam yapmak isteyenler otomatik mesaj gönderdiğinden bu şekilde alınan önlemler bir çok web sitesinde özellikle sosyal ağlarda karşımıza çıkar.
  • İlginizi çeken ilginç konuşmalara katılın ve aktif rol alın. Fikrinizi düzgün şekilde beyan edin.
  • Twitter'ı haber almak için de kullanabilirsiniz. En sıcak haberler Twitter üzerinden insanların kendi yorumlarıyla size aktarılır. Sizde bu şekilde etkileşim içine girebilrisiniz. Bu sayede o haberle ilgili kişilerden kendinize takipçiler yaratbilirsiniz. Aynı yöntemi kullanarak ilginizi çeken paylaşımlar yapan insanlarla tanışma fırsatı yakalayabilirsiniz.
  • Twitter chatlerine katılabilirsiniz. Bunun için kullanacağınız bir kaç yöntem var. http://bit.ly/TwitterChatMaster adresini kullanabilirsiniz. Bu adreste kayıtlı hashtagler ve bu hashtaglerin neler ile ilgili olduğu konusunda fikir edinebilirsiniz. Ayrıca @TweetChat ve @Twubs aramalarını yaparak ilgili kanllara ulaşabilirsiniz.
  • Twitter'da karekter sınırlaması olduğunu biliyorsunuz. Bu açıdan ne söyleyecekseniz en kısa ve etkili biçimde söylemelisiniz ki 140 karaktere sığdırabilesiniz.
  • http://hootsuite.com/ gibi hesap yönetimi araçlarını kullanarak birden fazla Twitter hesabınızı en etkili biçimde kullanabilirsiniz. Ayrıca Tweetdeck'te bu araçlardan biri fakat çıkan haberlere göre uygulamaya verilen destek sona erecek.
  • Twitter'daki fotoğraf paylaşımlarınızı Twitpic üzerinden yapın. Twitpic hesabınızı Twitter hesabınızla alabilirsiniz. Bu sayede Twitpic'te paylaştığınız fotoğraflar anında Twitterda da paylaşılacaktır. Ayrıca Youtube, slideshare, vine, instagram, pinterest gibi diğer ağlar ve bloglar Twitter ile entegre edilebilir. Sınırsız paylaşım yapın.
  • Son zamanların en popüler hashtagleri televizyon dizilerinin ki oluyor. Eğer takip ettiğiniz bir dizi varsa onun hashtaginden sohbet edebilir fikrinizi söyleyebilirsiniz. Bu sayede sizinle aynı diziyi izleyen yani sizinle ortak bir yönü bulunan kişiler sizi takip etmeye başlayabilir. Ayrıca aynı durum sizin içinde geçerli. Dizi hashtagleri sayesinde ilgilenebileceğiniz insanları bulabilirsiniz.
  • Twitter iş hayatında da son zamanlarda sıkça kullanılan bir sosyal paylaşım sitesi olmuş durumda. İşinizi geliştirmek, duyurmak ve yaymak için yapabilecekleriniz var. Bunun yanında aynı işle meşgul insanları takip etmek isteyebilirsiniz. Ya da onlar sizi takip etmek isteyebilir. Bu sayede bilgi alışverişi artar. Bunun için yapmanız gereken;
    • İşinizle ilgili yararlı bilgiler Tweetlemek
    • Yaptıklarınızı Tweetlemek
    • Özel tekliflerinizi Tweetlemek
    • Müşterilerle ilgilenmek onlara yardımcı olmak ve sorularına cevap vermek
  • Tatil günlerinde ve özellikle Pazar günleri Tweetlemeyi unutmayın. İnsanların daha uzun vakit geçirdiği zamanlarda Twitter kullanmak takipçi kazanmak açısından faydalı olabilir. Aradığınızı daha kolay bulursunuz.
  • Çeşitli duyurularınızı Twitter üzerinden ilgili takipçilerinize yapabilirsiniz. Yeni açılan mekanınız ya da yeni başlayan bir projesiniz (sosyal sorumluluk projeleri vb.) olduğunda bunu Twitter'dan duyurun. hem destekçi hem takipçi elde edersiniz.
  • Nerede ne yapıyorsunuz? Bu bilgileri paylaşmanız insanlara sıcak gelebilir. Eğer gerçekten gizliliğinizi ihlal etmiyorsa bu bilgileri paylaşın. Takipçileriniz sizden faydalanabilir gittiğiniz, yemek yediğiniz yerleri denemek isteyebilir ya da sizinle aynı mekanda olan insanlarla daha yakından tanışma fırsatı elde edebilirsiniz. Tam sosyallik yani.
  • Düzenlediğiniz bir etkinliği hashtag yardımıyla yayın. Bunun için takipçileriniz size yardımcı olacaktır. Bununla beraber takipçi de kazanma ihtimaliniz yüksektir.
  • Eğer bu ipuçlarından küçücük birşey öğrendiyseniz bunu takipçilerinizle paylaşmalısınız. Hem faydalı olabilirsiniz hem de takipçi kazanabilirsiniz. İnsanlar yardımseverleri takip etmeyi sever. Ayrıca bizide takip edebilirsiniz http://www.twitter.com/RestineRest
Bu ipuçlarını bizlerle paylaşan http://partyaficionado.com/twitter/ ve http://cheryllawson.co/ teşekkür ederiz.

Orjinal Infografik



Yorum Gönder

 
tic
Top