0


Geçtiğimiz hafta yaşanan önemli gelişmeleri aktaracağımız Teknoloji ve Sosyal Gündem serimizin bir önceki hafta yazısına 17.3.13 ulaşmak için linke tıklayın. Bu yazılarla amacımız herhafta yaşanan gelişmeleri güzel pazar günlerinde kısaca değerlendirmeniz. Bahsedeceğimiz konuları kısaca özetleyelim daha sonra konuya geçelim. BTK'nın mobil iletişim ücretlerine yaptığı zammı kısaca değerlendireceğiz. Galaxy SIV'ün muhtemel fiyatı hakkında kısaca konuşacağız. Mobil kategorisinde ayrıca HTC One'ın ertelenmesinen bahsedeceğiz. Microsoft cephesinde yaşanan Birkaç gelişme var onları değerlendirip haberler vereceğiz. Akıllı saatlerle ilgili çok önemli gelişmeler var. Sosyal medya kategorimizde bu hafta Twitter'ın kullanıma açtığı yeni bir özellikten bahsedeceğiz. Bunun gibi haberlerimizin yer aldığı haftalık yazımıza başlıyoruz.

Akıllı saat sektöründe rekabet...


Bildiğiniz gibi Apple açıklamasada akıllı saat ile ilgili bu güne kadar önemli gelişmeler kaydeden çalışmalara imza atmış. Arkasından Samsung yine önemli akıllı saat gelişmelerinin yaşandığı ve haberlerinin geldiği bir diğer şirketimiz. Bunları zaten biliyoruz. Bu şirketlere kelnen iki şirket daha var. akıllı saat sektörüne girmiş bu şirketlerden ilgi LG. Bir Kore gazetesine göre LG akıllı saat üretecek. Akıllı saatin yanında giyilebilir diğer teknolojileride üretileceği gazete tarafından iddia ediliyor. Bakalım LG akıllı saatleriyle diğer büyük rakiplerine alternatif yaratabilecek mi?


Akıllı saat konusunda diğer şirketimiz ise Casio. Daha yeni gelen haberlere göre Casio Akıllı saat üretti bile. İphone ile entegre çalışan saat telefonunua gelen bildirimleri size titreşimli bir şekilde hatırlatıyor. Bununla da kalmıyor eğer telefonunuzu nereye koyduğunuzu bilmiyorsanız bluetooth ile iPhone cihazınıza bağlanan saat hemen onu buluyor. Akıllı saatin zaman içinde Android ve diğer işletim sistemli telefonlarla entegre çalışan modelleride üretilecek.

Mobil iletişime zam...


Can sıkıcı bir haber. BTK geçen hafta mobil iletişime zam yaptı. BTK tarafından mobil konuşma ücretlerinin üst sınırına %5.7 oranında zam yaptı. Bu durum zamlara alışık olan halkımız tarafından elbette çok normal karşılandı. Uysal halkımız bunada eyvallah dedi. Ciddi manada pahalıya kullandığımız mobil konuşma hizmetine zam yapılması ne kadar doğru çok tartışılan bir karar olduğunu söylemek lazım. Hele ki GSM operatörlerimiz fiyat belirleme konusunda kartel oluşturmuşsa. Bu zammın üst sınır için yapıldığını söylemiştik. Yani GSM operatörleri istemezlerse bu zaamı uygulamayabilirler. Uygulayacak olanda fiyatlarını en fazla %5.7 lik zam üzerinden belirleyebilir. Nisan ayının başlarında fiyatlara yansıyacak olan zam detaylarını yazımızdan inceleyebilrisiniz.

Mobil kategorisinde yaşanan bir diğer gelişme ise GSM operatörlerinin tariflerini karşılaştırma imkanı sunan ve BTK tarafından ortaya atılan yeni uygulama. Şuan için test aşamsında olan karşılaştırma uygulamasını GSM operatörlerinin sitesinde kullanabiirsiniz ve hangi tarfeyi seçeneceğinize daha kolay karar verebilirsiniz.


Yine mobil kategorisinde değerlendireceğimiz önemli konulardan biri Galaxy SIV'ün fiyatı. Bildiğiniz gibi telefon tanıtıldıktan sonra büyük yankı yaptı. Şimdi en çok merak edilen şey onun fiyatı. Samsung'a yakın olduğu bilinen bir kaynağın verdiği bilgilere göre Galaxy SIV'ün Avrupa fiyatı 600 dolar civarı olacak. İtalya'da bu fiyat 700 dolar olarak belirlenebilri. Bu bilgilerin doğruluğu kanıtlanmadı. Geçen hafta arşive eklenen önemli dedikodulardan biri.

Mobil kategorisinde üzücü ama önemli bir haberide verelim. HTC One tedarik engeline takılarak resmen ertelendi. Şirketten yapılan açıklamaya göre daha önce yaşanan tedarik sorunlarından dolayı parça bulmakta zorlandıklarını ve ihtiyaçları karşılayacak üretimi yapamadıkları ortaya çıktı. Şirket durumu kabul etti. HTC One için detaylı bilgilerin Nisan ayında belli olacağı şirket tarafından belirtildi. Diğer bilgiler için yazımıza göz atın.

Microsoft'ta önemli gelişmeler...


Bu hafta Micrsoft uzun zamandır çözemediği bir problemle uğraşıyor. Rüşvet skandalı büyüdü ve amerikan devlet kuruluşlarının Microsoft'a soruşturma açmasıyla sonuçlandı. Microsoft'un Çin, Romanya ve İtalya gibi ülkelerde devlet kurumlarında Microsoft yazılımlarının kullanılması için çeşitli devlet yetkililerine rüşvet ve hediye veren çalışanlarının olduğu gündeme bomba gibi düştü. Mücrosoft bu soruşturmayı kendi içinde uzun zamandır yapıyordu fakat sonuç alınamadı. WSJ gazetesinin iddiaları devleti harakete geçirdi ve olay farklı bir boyut kazandı. Detaylar için tıklayın.

Microsoft tarafında yaşan diğer gelişemlerden biri ise şu şekilde. Bildiğiniz gibi Skype geçişi uzun zamandır devam ediyor. MSN'nin kaparılacağını uzun zaman önce haber veren Microsoft geçişi hızlandırmak için hotmail hesapların mailler atıyor. Kaspersky durumla ilgili sizi uyarıyor. Geçişinizi ertelemeyin, sona bırakmayın. Kötü niyetli kişilerin kötü niyetli yazılımlarla size zarar verebileceklerini söyleyen Kaspersky yetkilileri sadece Skype'ın sitesinden işlemlerinizi yapmanızı öneriyor. Bu haber blogumuzda yayınlanmasada önemli gördüğümüz için duyurlaım dedik.

Sosyal medyadan son haberler...


Twitter şu sıralar 7. yaşını kutluyor. 7 yıldır bize hizmet veren Twitter'da elbette bu geçen zaman boyuna çok önemli gelişmeler yaşandı. Şu anda dünyanın en büyük microblog sitesi Twitter gerçekten övgüleri hakediyor. 7. yaş kutlaması ile ülkemizde hizmet veren Türkçe Twitter içinde geçerli olamk üzere yeni bir uygulama devreye sokuldu. Artık bizde Tweet arşvimizi bilgisayarımıza indirebileceğiz. Güvenli bir yerde saklamanızı tavsiye ediyoruz.

Sosyal medyanın içinde değerlendirebileceğimiz bir gelişme ile yazımıza son verelim. Dailymotion Yahoo tarafından satın alınmaya çalışılıyor.Yahoo Google benzeri bir satın alma yapmaya çalışıyor. Bildiğiniz gibi Google uzun zaman önce Youtube'u alarak çok önemli bir gelişmeye imza atmıştı. Detaylar haberimizde.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top