0
Son zamanlarda ilgimizi çeken çok fazla şey oldu. Bu yazımızda hafta sonuna özel geçen günlerin bir değerlendirmesini yapacağız. Bu tür yazıları da rutin olarak her hafta yazmayı planlıyoruz. Genel olarak geçtiğimiz zamanda yaşanan gelişmelerden ilgimizi çekenler şunlar.

Facebook Graph Search, Haber Kaynağı, Hashtag

Facebook’ta önemli gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz zamanlarda bazı kişilerin test etme imkanı bulunan Facebook Graph Search en önemli yeniliklerden biri. Bu yeni arama sistemi sayesinde Facebook daha gelişmiş şekilde kullanılabilecek. Aradığınız kişi, grup, yer gibi aramaları Graph Search’te yapabileceksiniz. Bunun yanında tanıdıklarınızdan aramalarınızla ilgili yorumlarını alabileceksiniz. Örneğin İstanbul’da bir restaurant için graph search araması yaptınız. Mekanla ilgili her türlü bilginin yanında burada daha önce bulunmuş arkadaşlarınız varsa onların yorumlarıyla da mekan ile ilgili bilgi alabiliyorsunuz.

Facebookla ilgili bir diğer yenilik ise haber kaynağında oldu. Geçtiğimiz günlerde yeni haber kaynağını tanıtan Facebook sistemi biraz değiştirmeyi planlıyor. Yeni sistemle birlikte haber kaynağında yazıdan çok görsel içerik göreceğiz. Daha çok fotoğraf ve video ile haber kaynağı renklendirilmeye çalışılacak ve insanların daha iyi vakit geçirilmesi sağlanacak.



Yakın zaman önce Facebook ile ilgili gelen bilgilere bakıldığında Facebook’un Twitter’da kullanılan ve gayet popüler olan hashtag sistemini kullanılacağı söyleniyor. Hashtag ile insanlar aynı konudan bahsederken birbirlerinin yorumlarıa daha kolay ulaşabilecek. Konu kesinlik kazanmasa da yakın zaman içinde Facebook hashtag sistemini kullanabilir.

Samsung Galaxy SIV Tanıtımı, Apple ve HTC Yorumları

Samsung Galaxy S4 modeli geçtiğimiz günlerde Unpacked 2013 etkinliğinde gösterişli bir şekilde tanıtıldı. Yeni modelin bir çok özelliği gün yüzüne çıktı ve son teknoloji bu modelin gayet ilgiyle karşılandığı görüldü. Tanıtımda özellikle gözle kontrol, akıllı durma gibi özellikler ön plana çıktı. telefon tanıtıldığından beri daha fazla konuşulmaya başladı. Hatta durum öyle bir hal aldı ki Galaxy S4 artık rakipleri tarafından da konuşuluyor.



Apple ve HTC çok zorlanacakları rakipleri karşısında kendi yorumlarını sektörle paylaştılar. Apple telefon tanıtılmadan çok eski bir sürümle çıkacağını iddia etmişti. Bunun yanında iPhone’un verdiklerini asla veremez de Apple tarafından yapılan açıklamaların başında geliyor. Telefon tanıtıldıktan sonra ise Apple’dan yeni bir açıklama ile iPhone üzerine yorumlar yapıldı. Apple Galaxy SIV tanıtımından sonra iPhone’un neden tercih edildiğini sıralayan ve iPhone’u öven bir yazı yayınladı. iPhone’un bütün yapacaklarını bu yazıda bulabilirsiniz.
 
HTC’de en büyük rakibinin amiral gemisi olacak telefon hakkında yorumlarını esirgemedi. HTC’den Galaxy SIV ile ilgili yapılan açıklamada bu yeni modelin eskisiyle neredeyse aynı tasarıma sahip olduğu görüşü paylaşıldı. HTC bundan mutluluk duydu ifadesi de yapılan açıklamalar arasında. HTC görsel olarak kendini yineleyen Samsung’a bu durum için minnettar. Bunun yanında yapılan diğer açıklamalar Samsung’un özelliklerinin gelişmiş olduğu yönünde ama HTC bu özelliklerin kullanıcıların istekleri doğrultusunda oluşturulmadığı yönünde. Galaxy S4’ün teknik özellikleri kullanıcıların ihtiyaç duyacağı şeyler değil. Rakipleri konuşa dursun Galaxy SIV kullanıcılar tarafından beğeniyle karşılanmış görünüyor.

Oyun Dünyasından Gelişmeler



Yakın zaman önce iki oyun hakkında önemli gelişmeler yaşandı. Hala geliştirilme aşamasında olan Dragon’s Prophet ve Scarlet Blade. Scarlet Blade oyunu birkaç gündür bet aşamasında ve sizde indirip oynayabilirsiniz. Scarlet Blade getirdiği yeni görüşlerle ilginizi çekebilecek nitelikte bir oyun. Kendisiyle ilgili yaptığımız açıklama yazısında da belirttiğimiz üzere sadece female karakterleriyle dikkat çeken oyun Adult kategorisine girebilecek nitelikte. Oluşturduğunuz dişi karakterler yarı çıplak şekilde giyiniyor. Bu açıdan aileler çocuklarına dikkat etmeli ve bu oyunu oynuyorlar mı kontrol etmeliler.



Diğer oyunumuz Dragon’s Prophet Sony Online ile karşımıza çıkıyor. Oyun 19 Mart Salı günü kapalı betaya kapılarını açıyor. Sınırlı sayıda kişinin katılacağı beta aşaması belirli aralıklarla tekrarlanacak. Bazı hafta sonları stress testler yapılacak. Sitemizde yazdığımız yazıdan oyunla ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. Burdan beta için kaydolup anahtarınızı bekleyebilirsiniz.

Sağlık’ta Akıllı İlaç Dönemi



Son olarak sağlık konusuyla yazıya son vereceğiz. Sağlık sektöründe özellikle kanser tedavisinde son zamanlarda önemli gelişmeler yaşanıyor. Akıllı ilaçlar 2 yıl içinde tamamen hazır olarak kanserle mücadelede en büyük yardımcılarımız olacak.

Yorum Gönder

 
tic
Top