0
Kullanıcı sayısı 1 milyarı aşan dünyanın en büyük sosyal medya sitesi Facebook'tan bir çok gencin sıkıldığını biliyor muydunuz? Yanlış okumadınız Facebook gençler için sıkıcı bir yer olmaya başladı. Bunu Facebook'ta kabul ediyor. Ve şimdi çözüm için Birkaç adım atıyor. Yapılan bir ankette 25 altı Facebook kullanıcılarının farklı platformlara yöneldiği görülüyor.

Yapılan araştırmalar son zamanlarda gençlerin zaman geçirdiği uygulamaların fotoğraf paylaşmak ve sohbet etmek üzerine kurulmuş diğer platform olduğunu ortaya çıkardı. Bunlara en büyük örnek Instagram ve SnapChat olarak gösteriliyor. Albumatic adını verdiği bir fotoğraf albümü uygulaması geliştiren Adam Ludwin, 25 yaş altındaki Facebook kullanıcılarına uygulanmak üzere bir anket oluşturdu ve çıkan sonuçlar Facebook için korkutucu görünüyor. Ludwin anket sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada verilen cevapların genelde aynı olduğunu ve Facebook'tan Sıkıldık cevabını aldığını vurguladı.
Facebook'tan yapılan “Başta genç yaştakiler olmak üzere bazı kullanıcılarımızın, Facebook’a alternatif olabilecek benzer ürün ve hizmetlerle ilgilendiğini biliyoruz” açıklamasını göz önünde bulundurduğumuzda Facebook yöneticilerininde durumu kabul ettiğini anlayabiliyoruz. Facebook, gençlerin farklı alternatifler aramasının gayet normal olduğunu da vurgulamaktan geri kalmadı ve gençlere çözüm getireceklerini de ekledi. Facebook'a göre sosyal medya devi asla kullanıcı kaybetmeyecek.

Son zamanlarda çıkan haberlere bakacak olursak Facebook'un duruma çözüm getirmek için çalışmalara çok önceden başladığı görülüyor. Facebook'a gelecek yenilik sayesinde Haber Kaynağı kısmı görsel olarak geliştirilecek. Yeni görünümde Facebook Haber Kaynağında metinler yerine fotoğraflara ağırlık verecek. Facebook bu atağıyla birlikte gençlerin resim paylaşımıyla ilgilendikleri ve bu konuyla ilgili farklı alternatifler aradıkları konusuna çözüm bulmaya çalışıyor. Bakalım Facebook başarılı olabilecek mi?

Yorum Gönder

 
tic
Top