0

Bu habere dikkat etmeniz gerekiyor. 5 binden fazla Facebook hesabı üzerinde yapılan araştırmada özel hayatımızla ilgili bilgileri eskisinden daha çok Facebook'ta paylaştığımız ortaya çıktı. Artık insanlar Facebook'ta özel hayatlarıyla ilgili bilgileri paylaşmaktan çekinmiyor.

Yapılan araştırmalar sonucu bu durumun Facebook'un değişen gizlilik ayarları nedeniyle olduğu ortaya çıktı. Gizlilik ayarlarının seviyesi yükseldikçe insanlar çekinmeden Facebook'ta özel durumlarını paylaşmaya başladı. Aslında bu Facebook'un gizlilik seviyesini arttırması ile ilgili değil. Kişilerin gizlilik ayarlarını daha kişisel hale getirebilmesi ile ilgili. Gizlilik ayarları ile ilgili daha çok seçenek eklendiği ve daha özel durumlar için gizlilik sağlandığı için insanlar kendilerine has bir gizlilik profili oluşturabiliyor ve rahat rahat istediklerini paylaşabiliyorlar.

Duruma en basit örneklerden biri kimin paylaştığınız şeyleri görebileceğini artık çok rahat şekilde belirleyebiliyorsunuz. Örneğin arkadaş grupları arasında bile paylaşımlar yapabiliyorsunuz. Bir grup belirlediğiniz arkadaşlarınıza özel paylaşımlar yapabiliyor ve o grupta olmayan kişilerin onu görmesini engelleyebiliyorsunuz. Durum sayfa ve gruplar içinde geçerli. Bu şekilde yapılan yeniliklerle insanlar özel hayatlarıyla ilgili konuları rahatça Facebook'ta paylaşmaya başladı.

Yapılan açıklamada kişilerin paylaşımları bilerek ya da bilmeyerek yaptığı vurgulandı. Yani paylaşımlarının gizlilik ayarlarını bilmeden paylaşım yapanlarında sayısı az değil. Bu konuda uzmanlar dikkatli olun uyarısı yapıyor.

Yorum Gönder

 
tic
Top