0


Son zamanlarda Yandex'in de internet tarayıcısı sektörüne girmesi ve büyük ödüllerle kullanıcıların ilgisini çekmeye çalışması büyük dikkat çekti. Peki dünya üzerinde en çok kullanılan tarayıcı hangisi. Son 3 ayın verilerini alarak bir değerlendirme yapmaya çalışacağız. Son 3 ayın verileri aynı zamanda bize 2013'ün en çok kullanılan web browserınıda verecek. İşte StatCounter rakamlarından dünyanın en çok kullanılan tarayıcılar.

Son zamanlarda çıkan İnternet Explorer Chrome'u geçti haberlerine inanmayın. İşte Chrome'un başarısı. Son üç ayda Chrome %36.67lik kullanım oranı ile ilk sırada yer alıyor. Onu ikinci sırada IE takip ediyor. Kullanım oranı ise %30.45 olarak istatistiklere yansımış. Şimdilerde mobil işletim sistemi üzerinde çalışan Firefox'un ise kullanım oranı 2013 yılı için %21.55 olarak istatistiklerde yerini almış.

İstatistiklere yansıyan diğer tarayıcılarımız ise Opera, Safari ve Diğerleri şeklinde sıralanmış. 2013'te Safari'nin kullanım oranı %8.27 olarak belirlenirken Opera %1.22 gibi çok düşük bir oranda kalmış. Diğer tarayıcılar ise %1.84 oranında kullanılıyor.

Chrome 2013 yılında yine lider konumda bulunuyor. Son zamanlarda yapılan IE'nin Chrome'u kullanım oranları bakımından geçtği haberlerine aldırmayın. 2013 yılında Chrome genel kullanımda lider konumda. Elbette zaman zaman IE kullanım oranları önde gelebilir. Hafta sonları, ya da farklı zamanlar, Chrome'un genel bir hata verdiği anlar. İnanlar IE kullanmak zorunda olabilir. Bu gibi durumlarda IE'nin kullanım oranı elbette artacaktır fakat genel istatistiklere baktığımızda Chrome hala liderliğini sürdürüyor.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top