0

Apple’ın yei bir patent başvurusu yapması çok merak uyandırdı. Apple’ın bu başvurusu ile iPhoneları korumaya alacağı, bundan sonra geliştirilecek ve Apple’a özel olacak yeni bir sistemle iPhone’un camlarının kırılmayacağı söyleniyor. Eğer iPhone için bu gerçekleşirse çok sağlam bir telefon olan iPhone’a yeni korumalar eklenecek. Telefon tabir-i caizse taş gibi olacak.

Bildiğiniz gibi son zamanlarda telefonların özellikle ekranlarının korumaya alınması için çalışmalar yapılıyor. Safir’denekranlar yazımızla son bilimsel gelişmeleri size bildirmiştik. Acaba Apple ekranlarla ilgili ne gibi bir patent başvurusu yaptı çok merak ediyoruz.

Apple’ın yaptığı başvurular ile ilgili bildiklerimiz şunlar;
Apple’ın patent başvurusuyla cihazlarının ekranlarını kormaya alacağı ve bundan sonra Apple cihazlarının ekranlarının çatlamayacağı söyleniyor. Söylentilere göre Apple bunu bir cihazın kütle merkezini yönlendirmeyi başararak gerçekleştirmiş. Basitleştirilmiş şekilde söyleyecek olursak Apple’ın bu sistemle cihazları asla ekranı zarar görecek şekilde yere düşmeyecek. Bu sayede camları asla çatlamayacak. Peki bunu Apple nasıl başaracak dersiniz?

Apple’ın cihazlarında yeni teknoloji ile birlikte hava levhaları, dürtme mekanizması ve sıkma parçası bulunacak. Bu parçalar düşerken durumu algılayacak ve hassas parçaları koruma altına alacak. Resmi bir açıklama muhtemelen bu teknoloji bir cihaza uygulandığında yapılır. Merakla bekliyoruz.

Yorum Gönder

 
tic
Top