0

Facebook'un uzun zamandır yaşadığı sıkıntılar konusunda Yalnız değilmiş. Büyük şirketler tarafından yapılan açıklamaları dikkate aldığımızda hackerlardan sıkıntı çeken sadece Facebook değil. Diğer teknoloji devleri ve diğer büyük şirketlerin sosyla medya hesapları bir bir hackelniyor.

Facebook'un hacker sıkıntısı...


İlk önce açıklamaları sıkıntıların büyüğünü çeken Facebook'tan geldi. Facebook özellikle içinde bulunduğumuz ayda mesajlaşma ve uygulamalar konusunda sıkıntı çekti. Elbette bu sıkıntılar kullanıcılarada yansıdır. Hem anlık mesajlaşma hizmetlerinden hem de çeşitli uygulama ve oyunlarda aksaklıklar meydana geldi.

Microsoft saldırıya uğradı...



Daha sonra gelen açıklamalarda Microsoft'unda hackerlardan çok sıkıntı çektiği ortaya çıktı. Microsoft yaptığı açıklamalarda herhangi bir veri kaybının veya çalınmanın yaşanmadığını belirtti. Araştırmaları sürdüren Microsoft hackerların peşini bırakmayacak.

Apple java açığını kapattı...


Apple'dan gelen açıklamada Mac Os sistemine sızıldığı ve sisteme küçük çaplı saldırılar düzenlendiği belirtildi. Apple herhangi bir veri kaybının yaşanmadığı konusunda iddialı ama uzmanlar duruma temkinli yaklaşıyor. Mac OS kullanıcıları bilgileriniz 3. kişilerin eline geömiş olabilir. Açığın Java'dan kaynaklı bir açık olduğu ve Apple'ın acil koduyla açığı kapattığı belirtildi.

Burger King Twitter hesabı hacklendi...


Şubat ayı ortalarında Burger King'in Twitter hesabı hacklendi ve şirketin Twitter hesabı kapak fotoğrafına en büyük rakibi MC Donalds'ın logosu konuldu. Çözüm için hesap askıya alınıp sorun halledildi.

Jeep Twitter hesabı hacklendi...


Jeep'te Burger King ile aynı kaderi paylaştı. Twitter hesabı hacklendi. Durumu çözmek için hesap askıya alınıarak değişiklikler giderildi. Şirketlerin Twitter hesaplarının hacklenmesini ciddi manada normal buluyoruz çünkü yakın zaman önce Twitter'ın kendisinin hacklendiğini ve 250 bin kişinin kişisel verilerinin çalındığı biliyoruz. Twitter çözüm olarak bu kullanıcıların şifrelerini iptal etti ve kendilerine bilgilendirme yapıldı.

Saldırı profesyoneller tarafından yapılıyor...


Yetkililerin yaptığı açıklamalarda saldırılar profesyoneller tarafından sistematik şekilde yapılıyor. Ayrıca saldırılardan nasibini alan tek büyük teknoloji şirketleri değil ayrıca büyük gazatelerde saldırılardan nasibini almış. New York Times ve Wall Street Journal 'ın internet siteleri ve veri tabanları saldırıya uğradı.

Saldırıların ortak yönlerinin mevcut olduğunu biliyor muydunuz? Örneğin Apple ve Facebook'a gerçekleştirilen saldırılar Çin kaynaklı ve aynı grup tarafından yapılıyor. Grubun prfesyonel olduğu vurgulanıyor. Bununla birlikte teknoloji devlerine gerçekleştirilen saldırının, çalışanların bilgisayarlarına indirdikleri zararlı yazılımlardan kaynaklandığı söyleniyor. Gelişmeleri bizimle takip edin.

Yorum Gönder

 
tic
Top