0
Her alanda büyük arama motoru Google'a rakip olan ve bir hayli ilerleme kaydeden Yandex şimdi uygulamalar için açtığı mağaza ile Google'a rakip olmuş durumda. Yandex.store ilk etapta 50 bin uygulama ile açılışı yaptı.

Özellikle geliştiricilerin büyük ilgi gösterdiği Yandex.store çalışma prensibi ile daha çok ilgi çekecek gibi görünüyor. Geliştiricilerin yükledikleri ücretli uygulamalardan elde dilen gelirin %70'i geliştiriciye aktarılırken gerisi Yandex'e kalıyor.

Ücretli uygulamalar için Yandex.store'da kredi kartı ve mobil fatura ile ödeme yöntemleri mevcut. Bunun yanında Yandex.store ile ilgili en önemli özellik ise mağazaya yüklenecek ücretli ve ücretsiz bütün uygulamaların Kaspersky tarafından zararlı içerik barındırıp barındırmadığı konusunda denetlenmesi söylenebilir. Bildiğiniz gibi Google Play'de bu yapılmıyor ve kullanıcılar zararlı yazılım içeren uygulamaları telefonuna indirebiliyor. Kaspersky Yandex.store'a yüklenen bütün uygulamaları denetleyerek onay verecek.

Uygulamayı indirmek için Yandex.store sayfasını ziyaret edin ya da yandaki barkod ile telefonunuza indirin. Kaspersky antivirüs koruması sayesinde bile bu mağaza kullanılır diye düşünüyoruz. Store adresine telefon numaranızı girerekte uygulamanın cebinize sms olarak gelmesini sağlayabilirsiniz. Yandex'te yaşanan önemli gelişmeleri takip etmeye devam ediyoruz.

Yorum Gönder

 
tic
Top