0
Aylardır hep haberlerini okuduğumuz telefon sonunda görücüye çıktı. Sony piyasadaki yerini tekrar geri almaya çalışırcasına akıllı telefon pazarına atıldı ve şu an gayet iyi gidiyor. Daha önce çıkarttığı Android telefonlarla çok ilgi çeken Sony bu defa çıkarttığı telefonla daha büyük bir ilgiyi üzerinde toplamayı başardı. 

Las Vegas’ta düzenlenen CES (Tüketici Elektronikleri Fuarı)’de tanıtılan Sony Xperia Z su geçirmez özelliği ile çok dikkat çekti. Sony Xperia Z’nin özelliklerinden bahsedecek olursak: 
  1. Zaten sizin de bildiğiniz gibi en belirgin özelliği su geçirmez bir telefon olması. Zaten görselde de gördüğünüz gibi Xperia Z, su dolu bir cam fanusun içine bulunuyor. Aynı anda da bozulmamış bir şekilde çalışıyor. Su geçirmez olduğu kesinlikle test edilmiş. 
  2. Xperia Z, 4 çekirdekli Qualcomm Snapdragon S4 işlemcisine ve
    1.5 GHz işlemci hızına sahip. 
  3. 5 inç ekranı var ve ekran çözünürlüğü 1080p. 
  4. Realty Display özelliği bu cihazda bulunuyor. Bu özellik yüksek görüntü kalitesini sizlere sunmakla görevli. 
  5. Telefon hem ince, hem de darbelere karşı oldukça dayanıklı. Kalınlığı 7.9 mm. Telefonunu iki tarafı sert bir cam tabaka tarafından korunuyor. 
  6. 13 MP kameraya sahip olan cihaz 1080p ekranı kamerayla birleştirince ortaya harikalar çıkıyor. 
  7. CES’te tanıtılırken siyah ve beyaz kasa ile tanıtıldı, ancak Xperia Z’nin birçok renk seçeneğine sahip olacağı söyleniyor. 
  8. 2700 mAh gücünde bataryaya sahip olan cihazın bataryası değiştirilemiyor. Sony bu konuda kendine güveniyor olmalı. 
  9. Cihaz Android 4.1 Jely Bean işletim sistemine sahip olacak. 
Özelliklerden bahsettikten sonra şimdi de cihazın ne zaman çıkacağını söyleyelim. Cihaz daha yeni tanıtıldı. Çıkış tarihi olarak da CES’te 2013’ün ilk çeyreği denildi. Bekliyoruz!

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top