0
Kendi kategorimizde günün en önemli haberlerinden birini size aktarmak istiyorum. Bildiğiniz gibi bir sene kadar önce büyük bir operasyonla kapatılan Megaupload sitesi o zaman kendi sektöründeki bir sürü sitelerinde korkulu rüya görmesine ve kullanıcılarına da büyük rahatsızlık vermesine neden olmuştu. FBI Uluslar arası operasyonlarla sitenin kurularına baskınlar düzenlemiş ve son olarak siteyi kapatıp indekse kendi logosunu koymuştu.

Bir sene önce olaylar bu yönde gelişmiş ve mahkemeler kurulmuştu. Günümüze geldiğimizde ise Megaupload sitesinin kurucusunun bu işten vazgeçmeye niyetinin olmadığını görüyoruz. Kim Dotcom diğer ismiyle Kim Schmitz Mega isminde yeni bir bulut tabanlı dosya paylaşım sitesi açtı.


Haberle ilgili daha ilginç detaylarda var. Mega sitesi kanunen kullanıcılarını sıkıntıya sokmayacak şekilde tasarlanmış. Servisin kullanıcıların yükledikleri dosyalara erişememesi sitenin en önemli özelliklerinden biri. Bu sayede telif hakkı nedeniyle site tarafından silinen dosyalarla karşılaşma olasılığımız düşüyor.

Sitenin diğer özelliklerinden biri ise kullanıcıya çok büyük bir depolama alanını ücretsiz sunuyor olması. Google Drive kullanıcıya 5GBlık bir alanı ücretsiz olarak sunarken Mega sitesi ücretsiz olarak 50 GB alan sunacak. Daha geniş alanları ve daha fazla bant genişliğini ücret ödeyerek sitenin tarifleri doğrultusunda satın alabileceksiniz.

Son olarak verilen ipuçlarını değerlendirdiğimizde Mega sitesinin film, müzik, dizi ve çeşitli tv programları üzerine yoğunlaşacağı kanısına varabiliriz. Kim Dotcom'un Twitter'dan yayınladığı bir resimde MegaMovie'yi görebiliyoruz. Buda sitenin ilerleyen zamanlarda hangi alanda hizmet vereceğini açıklıyor. Bakalım kanunlar bu olaya ne diyecek. Eminiz ki yeni site detaylı bir şekilde incelenecek ve uygun olup olmadığı denetlenecektir. Sonuçları merak ediyoruz.

Yorum Gönder

 
tic
Top